Bir bu eksikti! Yapay zeka virüsü keşfedildi

Bir bu eksikti! Yapay zeka virüsü keşfedildi

Bilim insanları şimdi de yapay zeka için bir virüs keşfetti. İşte tüm detaylar.

Güvenlik araştırmacıları, kötü amaçlı yazılım yaymak ve verileri çalmak amacıyla insanların e-postalarına sızabilen, kendi kendini kopyalayan bir yapay zeka solucanı geliştirdi. 1988’deki ilk bilgisayar solucanından sonra Morris II olarak adlandırılan bilgisayar solucanı, üretken yapay zeka ABD ve İsrail’den uluslararası bir ekip tarafından yaratıldı. Solucan, OpenAI’nin ChatGPT’si ve Google’ın Gemini’si gibi popüler araçları kullanan AI destekli uygulamaları hedeflemek için tasarlandı. GenAI destekli e-posta asistanlarının kişisel verileri çalması ve spam kampanyaları başlatması zaten kanıtlanmış durumda.

Bir bu eksikti! Yapay zeka virüsü keşfedildi

Araştırmacılar, solucanın yeni bir “sıfır tıklamalı kötü amaçlı yazılım” türünü temsil ettiği konusunda uyardı; çünkü kurbanın kötü amaçlı etkinliği tetiklemek veya hatta yaymak için herhangi bir şeye tıklaması gerekmiyor. Bunun yerine, üretken yapay zeka aracının otomatik eylemiyle gerçekleştirilir. Araştırma, ‘ComPromptMized: GenAI destekli uygulamaları hedef alan sıfır tıklamalı solucanların serbest bırakılması’ başlıklı bir çalışmada ayrıntılı olarak açıklandı.

ChatGPT’nin 2022’de piyasaya sürülmesinden bu yana güvenlik araştırmacıları, bilgisayar korsanlarının ve siber suçluların saldırı gerçekleştirmek için bazı üretken AI unsurlarını kullanma potansiyeline dikkat çekti. Günümüzde AI son hız gelişirken bir de üstüne AI temelli virüs de eklendi denebilir. Bu kapsamda modern dünyada artık AI ile ilgili tehditler giderek büyüyor da denebilir.

HP’den Kişisel Yapay Zeka Asistanınızın Taşınabilir Hali