Dune 2 çekimleri tamamlandı

Dune 2 vizyon tarihi

Heyecanla beklenen Dune 2’nin çekimleri tamamlandı. İlk filmin yarıda bıraktığı hikayeyi tamamlayacak olan devam filmi, 3 Kasım 2023’te vizyona girecek.

Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisinden sinemaya uyarlanan Dune filmi, geçtiğimiz yıl sinemaseverlerle buluştu. Denis Villeneuve’ün yönettiği film, sinemaseverler tarafından beğeniyle karşılandı ve pandemi döneminde vizyona girmiş olmasına rağmen hiç de fena olmayan bir gişe hasılatı elde etti. İlk filmin bu başarısı, en başından beri çekilmesi planlanan ikinci filme de yeşil ışık yakılmasını sağladı.

Heyecanla beklediğimiz bu devam filminin bir süredir devam filmleri tamamlandı. Böylece Dune 2, sinemaseverlerle buluşmaya bir adım daha yaklaştı. Dune filminin yıldızı olan Timothée Chalamet, çekimlerin bittiği haberini dün Instagram’dan yaptığı paylaşımla duyurdu.

Dune 2 filminden ayrıntılar gelmeye başladı

Denis Villeneuve, Frank Herbert’ın ölümsüz eserini sinemaya uyarlarken, serinin ilk kitabını ikiye bölerek çekmeye karar vermişti. Bu yüzden geçtiğimiz yıl vizyona giren ilk film, ilk kitabın sadece ilk yarısını ekrana taşıdı. Dün çekimleri tamamlanan Dune 2 ise ilk kitabın ikinci yarısını perdeye taşıyacak. İlk filmin bıraktığı yerden hikayeyi sürdürecek olan devam filmi, Paul Atredeis’in Arrakis gezegeninin kontrolünü ele geçirip babasının intikamını almak için mücadele verecek.

Devam filminde Timothée Chalamet’nin yanı sıra Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård da ilk filmdeki rolleriyle geri dönüyor. İkinci filmde onlara katılacak yeni isimler ise Florence Pugh, Austin Butler, Lea Seydoux ve Christopher Walken olacak. Dune Part II, 3 Kasım 2023’te vizyona girecek.

Galaxy S23 Ultra sertifika alırken görüldü