Dune Oyununun Yeni Fragmanı ve Çıkış Tarihi Paylaşıldı

Dune Awakening

Gamescon 2024 kapsamında Dune oyunundan yeni bir fragman yayınlandı. Dune: Awakening adını taşıyan oyunun ne zaman çıkacağı da açıklandı.

Gamescom 2024’ün bugün start almasıyla birlikte oyun dünyasından dikkat çekici paylaşımlar üst üste gelmeye başladı. Gamescom 2024 kapsamında tanıtılan oyunlardan biri de ilk olarak Gamescon 2022’de duyurulan Dune: Awakening oldu. Duyurulduğu günden beri heyecanla beklenen Dune oyunu, nihayet önümüzdeki yıl oyunseverlerle buluşacak. Oyunun 2025’in ilk aylarında PC’ye geleceği duyuruldu. Ne var ki oyun konsollara daha ileri bir tarihte gelecek. Öte yandan oyundan yeni bir fragman da paylaşıldı. Oyun içi görüntüler içeren beş dakikalık bu fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.

Dune oyunu

Norveç merkezli oyun şirketi Funcom tarafından hazırlanan Dune Awakening, açık dünya bir survival MMO oyunu. Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisi Dune’un hikayesinin geçtiği Arrakis, hayatta kalmanın hiç bitmeyen bir mücadele olduğu bir gezegen olduğu için survival MMO türü Dune oyununa oldukça yakışan bir tür olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden oyundan beklentiler epey yüksek.

Awakening’de oyunseverler bu çöl gezegeninin farklı köşelerini keşfederek melanj olarak bilinen değerli baharattan arayacak. Oyuncuların baharat topladıkları araçlarını akıncılardan ve kum solucanlarından koruması gerekecek. Bu tarz hayatta kalma oyunlarının önemli bir parçası olan üs kurma çalışmaları da Awakening’in oynanışında önemli bir yer tutacak. Nitekim yayınlanan yeni fragmanda da oyununun bu kısmını görme şansı yakalıyoruz.

ChatGPT Hastalara Yanlış Teşhis Koyuyor