Dune Oyunundan Beklenen Fragman Geldi

Dune Awakening

Dune evreninde geçen açık dünya survival MMO oyunu Dune: Awakening’den beklenen fragman geldi. Bu yeni fragman Dune oyununun hikayesine odaklanıyor.

Denis Villeneuve imzalı Dune filmlerinin çıkışı, bu efsanevi bilim kurgu serisine olan ilgide patlama yaşanmasını sağladı. Bu da Dune ile bağlantılı yeni eserlerin ortaya çıkmasını sağladı. Bir yandan Dune 3 ve Dune dizisi gibi projeler için hazırlıklar sürerken, diğer yandan bir de Dune oyununa kavuşacağız. Hatırlarsanız Dune: Awakening adını taşıyan bu oyun daha önce duyurulmuş, hatta bir iki fragmanı da yayınlanmıştı. Ancak bu fragmanlar oyun hakkında çok fazla detay barındırmıyordu. Neyse ki beklediğimiz asıl fragman bugün geldi. Dune: Awakening’den yayınlanan yeni fragman, yeni Dune oyununun nasıl bir hikâye işleyeceğini gözler önüne seriyor.

Dune oyunu

Norveç merkezli oyun şirketi Funcom tarafından hazırlanan Dune Awakening, açık dünya bir survival MMO oyunu olacak. Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisi Dune’un hikayesinin geçtiği Arrakis, hayatta kalmanın hiç bitmeyen bir mücadele olduğu bir gezegen olduğu için survival MMO türü Dune oyununa oldukça yakışan bir tür olarak değerlendiriliyor. Bu yüzden oyundan beklentiler epey yüksek.

Awakening’de oyunseverler bu çöl gezegeninin farklı köşelerini keşfederek melanj olarak bilinen değerli baharattan arayacak. Oyuncuların baharat topladıkları araçlarını akıncılardan ve kum solucanlarından koruması gerekecek. Bu tarz hayatta kalma oyunlarının önemli bir parçası olan üs kurma çalışmaları da Awakening’in oynanışında önemli bir yer tutacak.

PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için çıkacak olan oyun için henüz resmi bir yayın tarihi açıklanmadı.

OpenAI Çalışanı: Yapay Zekanın İnsanlığı Yok Etme İhtimali Yüzde 70