Dune dizisi tehlikeye girdi

Dune Dizisi

HBO Max tarafından hazırlanan Dune dizisinin çekimleri sırasında hem dizinin yönetmeni hem de başrol oyuncusu projeden ayrıldı.

2021 yılında vizyona giren Dune (Çöl Gezegeni) filmi, sinema severler tarafından beğeniyle karşılandı ve Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisini yeniden popüler hale getirdi. Herbert’ın Dune kitaplarına ilgi yeniden artarken, bir devam filmi bir de spin-off dizisi için düğmeye basıldı. İlk filmin yarım bıraktığı hikayeyi tamamlayacak olan devam filminin hazırlıkları sorunsuz şekilde ilerlemiş olsa da spin-off dizisi için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değil.

HBO Max tarafından hazırlanan Dune dizisi ilk ortaya çıktığı dönemde, diziyi Dune filminin de senaristi olan Jon Spaihts’in hazırlaması, ilk bölümlerin yönetmenliğini de filmin yönetmeni Denis Villeneuve’ün yapması planlanıyordu. Ancak Dune filminin yakaladığı başarı sonrası devam filmi momentum kazanınca, Villeneuve ve Spaiths devam filmine odaklanmak için diziden ayrıldı. İkili bu projeyi Diane Ademu-John’a emanet etti.

Diane Ademu-John diziyi yazdı yazmasına ama çekimler başlamadan önce o da projeden ayrıldı ve idari yapımcı olarak çekimlerin başına geçmesi için Alison Schapker getirildi. Yönetmen olarak da Villeneuve’ün yerine Johan Renck ile anlaşıldı. Renck büyük beğeni kazanan Chernobyl dizisinin yönetmeni olduğu için bu karar doğru bir adım olarak görüldü. Nitekim Renck ile birlikte işler rayına oturmuş gibi görünüyordu. Hatta oyuncu kadrosu belirlendi ve çekimlere başlandı. Ancak ne olduysa oldu ve bu hafta işler yeniden sarpa sardı.

Aynı anda hem Johan Renck’in hem de dizinin başrol oyuncusu Shirley Henderson’ın projeden ayrıldığı duyuruldu. Halihazırda çekimleri devam eden dizide böylesine önemli iki ayrılığın yaşanması şaşkınlık yarattı. Öyle ki bu durum dizinin akıbetine dair de soru işaretleri yarattı. Kısa süre öncesine kadar ekrana gelmeye adım adım ilerliyor gibi duran Dune dizisi bugün yeniden iptal edilme riskiyle karşı karşıya.

HBO Max ve Warner Bros.’un Dune dizisi konusunda nasıl bir yol izleyeceğini bekleyip göreceğiz. Şu anda çekimleri durdurulmuş olan dizinin rafa kaldırılması bu noktada sürpriz olmayacaktır. Eğer HBO Max bu projeyi her şeye rağmen tamamlamak istiyorsa bir an önce yeni bir yönetmen ve başrol oyuncusuyla anlaşması gerekir. Bu yüzden önümüzdeki birkaç hafta içinde dizinin akıbetinin belli olacağı düşünülüyor.

dune

Dune: The Sisterhood adını taşıyan dizi, filmde de gördüğümüz Bene Gesserit tarikatına odaklanıyor. Tamamen kadınlardan oluşan bu tarikatın üyeleri, sahip oldukları özel güçler sayesinde güç sahibi haline geliyor. İnsanların hem saygı duyduğu hem de korktuğu Bene Gesserit rahibeleri, siyasi olarak da güç kazanarak bu evreni kontrol eden güçlerden biri haline geliyor.

Dune dizisi, izleyicileri filmin binlerce yıl öncesine götürecek ve Bene Gesserit düzeninin kurulmasını anlatacak. Bu hikayenin merkezinde Bene Gesserit tarikatının kurulmasında kilit rol oynayan Harkonnen kardeşler yer alacak.

Messi takım arkadaşlarına altın kaplama iPhone 14 yaptırdı