Dune dizisinin çekimlerine başlandı

Dune 2 filminden ayrıntılar gelmeye başladı

HBO Max tarafından hazırlanan Dune: The Sisterhood dizisinin çekimlerine başlandı. Dizi, Bene Gesserit’lere odaklanacak.

Geçtiğimiz yıl vizyona giren ve sinema severler tarafından beğeniyle karşılanan Dune (Çöl Gezegeni) filmi, Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisini yeniden popüler hale getirdi. Çöl Gezegeni kitaplarına ilgi yeniden artarken, bir devam filmi bir de spin-off dizisi çekileceği duyuruldu. İşte bu spin-off dizisi, geç de olsa gerçeğe dönüşüyor. HBO Max’te izleyici ile buluşacak dizinin çekimlerine bugün başlandı.

Dune: The Sisterhood adını taşıyan dizi, geçtiğimiz yıl çıkan filmde de gördüğümüz Bene Gesserit tarikatına odaklanıyor. Tamamen kadınlardan oluşan bu tarikatın üyeleri, sahip oldukları özel güçler sayesinde güç sahibi haline geliyor. İnsanların hem saygı duyduğu hem de korktuğu Bene Gesserit rahibeleri, siyasi olarak da güç kazanarak bu evreni kontrol eden güçlerden biri haline geliyor.

dune

The Sisterhood dizisi, izleyicileri filmin binlerce yıl öncesine götürecek ve Bene Gesserit düzeninin kurulmasını anlatacak. Bu hikayenin merkezinde Bene Gesserit tarikatının kurulmasında kilit rol oynayan Harkonnen kardeşler yer alacak.

Geçtiğimiz yıl vizyona giren filmin yönetmeni olan Denis Villeneuve, bu dizinin de yapımcıları arasında yer alıyor. Dizide yönetmen görevi ise Johan Renck’e ait. Johan Renck, Chernobyl dizisinin yönetmeni olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Dune: The Sisterhood için henüz bir yayın tarihi açıklanmadı. Ancak çekimlerin başlamış olması diziyi 2023 sonbaharında ya da 2024 yazında izleyebileceğimizi düşündürüyor.

Microsoft, Call of Duty için Sony’ye sürpriz bir teklif yaptı