Windows 11’in Bing AI özelliği beğenilmedi

Windows 11 Bing AI

Windows 11’e Bing AI özelliği geldi. Ancak Microsoft’un Windows’a yaptığı bu yapay zeka güncellemesi, beklentileri karşılamayabilir.

Yapay zeka programı ChatGPT’nin kullanıcılardan gördüğü yoğun ilgi, neredeyse tüm teknoloji şirketlerini harekete geçirdi. Microsoft’tan Google, Amazon’dan Snapchat’e kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren pek çok şirket, bu trendin bir köşesinden tutmak; yakalanan bu momentumdan nemalanmak için adeta birbiriyle yarışıyor. Bir dönem MetaVerse konusunda yaşadığımıza benzer bir çılgınlık bu kez de ChatGPT ve benzeri yapay zeka programları etrafında şekilleniyor.

Hatırlarsanız Microsoft, en büyük yatırımcılarından olduğu OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’yi ilk olarak Bing’e entegre etmiş, daha sonra Office programları gibi farklı ürünlerine de entegre edeceğini duyurmuştu. Bu programların yapay zeka destekli hale gelmesi kullanıcıları heyecanlandırıyor olsa da şu ana kadar bu konuda ortaya koyulan işlerin büyük bir bölümünün göz boyamadan ibaret olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Çünkü gerek Bing AI olsun gerek Snapchat gibi uygulamalardaki ChatGPT entegrasyonları olsun, bu tarz uygulamalar en azından şu anki mevcut halleriyle bir ChatGPT kısayolundan fazlası değiller. Örneğin yapay zeka entegre edilmiş Bing üzerinden arama yapmak yerine, pekala herhangi bir tarayıcıdan ChatGPT’nin sitesine erişip aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Diğer uygulamalarda da durum pek farklı değil.

yapay zeka 2

Şirketlerin ChatGPT’nin popülerliğinden nemalanma girişimlerinin son örneği de dün karşımıza çıktı. Microsoft, tüm çabalarına rağmen Windows 10’un gölgesinden kurtulamayan Windows 11 işletim sistemine Bing AI özelliğinin entegre edildiğini duyurdu. Haliyle bu duyuru heyecan yarattı. Ancak bu özelliği kullanmaya başladıktan sonra aslında bunun öyle düşünüldüğü kadar heyecan verici bir güncelleme olmadığı fark edildi. Çünkü aynı Bing tarayıcısında olduğu Windows 11’de de şu anda Bing AI entegrasyonu, ChatGPT’ye kısa yoldan erişmeyi sağlayan bir araçtan ibaret.

Elden Ring için beklenen haber geldi