Activision’dan çalınan veriler internette yayınlandı

Kripto para dolandırıcılığı Zero Day Initiative

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Activision’dan çalınan kritik veriler, bir hacker forumunda isteyen herkesin erişebileceği şekilde yayınlandı.

Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden olan Activision, bir yandan denetim mercilerine takıldığı için bir türlü tamamlanamayan Microsoft anlaşmasını nihayete erdirmek için mahkemede mücadele verirken, bir yandan da siber suçlularla uğraşmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz yılın son aylarında şirketin veri tabanından çalınan veriler, bu hafta bir hacker forumunda, herkesin erişebileceği şekilde yayınlandı.

2022’nin aralık ayında gerçekleşen sızıntı, kısa süre önce şirket tarafından doğrulanmış. Ancak şirket açıklama yaptığı sırada henüz bu veriler internette paylaşılmamıştı. Hackerların bu verilerle ne yapacağı bilinmiyordu. Ne var ki şirket için en istemeyecekleri senaryolardan biri gerçeğe dönüştü ve verileri ele geçiren hackerlar bu verileri bir forumda herkese açık şekilde yayınlamaya karar verdi.

Activision Blizzard, cinsel taciz nedeniyle başka bir davayla karşı karşıya

Activision’ın içerik dağıtım şebekesi (CDN) Azure’den çalındığı söylenen bu verilerin, 20 binden fazla şirket çalışanının kişisel bilgilerini içerdiği söyleniyor. Bu veriler arasında isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları ve iş adresleri gibi kritik bilgiler de bulunuyor. Hackerların ele geçirdikleri bu bilgileri birilerine satmak yerine neden ücretsiz bir şekilde herkese açtıkları şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak kesin olan bir şey var ki o da bu sızıntının Activision’ın başını epey ağrıtacağı.

Elden Ring için beklenen haber geldi