Dune 2, 2024’e ertelendi

Dune 2

Heyecanla beklenen Dune 2 ertelendi. İlk filmin yarıda bıraktığı hikayeyi tamamlayacak olan devam filminin çıkışı 2024’e kaldı.

Hollywood’da bir süredir devam eden senarist ve oyuncu grevi, vizyon takvimini de alt üst etmeye devam ediyor. Grev şartları gereğince oyuncuların rol aldıkları filmlerin tanıtım etkinliklerine katılamıyor olması, özellikle yıldız oyuncuların rol aldığı filmlerin çıkışını engelliyor. Bu durumun son kurbanı da Dune’ün heyecanla beklenen devam filmi oldu. Normalde 3 Kasım 2023’te vizyona girmesi beklenen Dune 2, bugün alınan kararla 2024’e ertelendi.

Warner Bros. Discovery, filmin yeni vizyon tarihini 15 Mart 2024 olarak belirledi. Oyuncu grevinin bu tarihten önce sona ermemesi halinde filmin daha ileri bir tarihe ertelenmesi de mümkün ancak son dönemde yaşanan gelişmeler grevlerin bu tarihten önce bitme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

dune 2

Frank Herbert’ın efsanevi bilim-kurgu serisinden sinemaya uyarlanan Dune filmi, 2021 yılında sinema severlerle buluşmış ve büyük beğeni toplamıştı. Denis Villeneuve’ün yönettiği film, pandemi döneminde vizyona girmiş olmasına rağmen hiç de fena olmayan bir gişe hasılatı elde ederek başarısını taçlandırdı. 2024’te sinemaseverlerle buluşacak olan Dune 2, ilk filmin yarıda bıraktığı hikayeyi tamamlayacak.

Denis Villeneuve, Frank Herbert’ın ölümsüz eserini sinemaya uyarlarken, serinin ilk kitabını ikiye bölerek çekmeye karar vermişti. Bu yüzden 2021 yılında vizyona giren ilk film, serinin ilk kitabının sadece ilk yarısını ekrana taşıdı. Dune 2 ise ilk kitabın ikinci yarısını perdeye taşıyacak. Paul Atredeis, devam filminde Arrakis gezegeninin kontrolünü ele geçirip babasının intikamını almak için mücadele verecek.

Devam filminde Timothée Chalamet’nin yanı sıra Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård da ilk filmdeki rolleriyle geri dönüyor. İkinci filmde onlara katılacak yeni isimler ise Florence Pugh, Austin Butler, Lea Seydoux ve Christopher Walken olacak.

Elon Musk: “Facebook halkı kandırıyor”