DSÖ yenilenen Koronavirüs hastalarına mercek tuttu

Dünya Sağlık Örgütü uyardı

Dünya genelinde büyük bir sağlık çalışması yürüten DSÖ yenilenen virüs salgınına dikkat çekti. Özellikle de bazı hastalarda bu virüsün yeniden görüldüğünü ifade etti.

Neredeyse her 20 yılda bir görülen büyük virüs salgınları dünyanın başına bela olmaya devam ediyor. Özellikle de Koronavirüs olarak adlandırılan virüs türleri çok daha büyük problemlere neden oluyor. Bunun farkında olan Dünya Sağlık Örgütü şimdiye kadar aslında çok fazla önlem almamıştı. Geldiğimiz şu noktada bazı önlemler alınsa bile yeterli olduğu söylenemez.

DSÖ Güney Kore merkezli çalışıyor

Dünyanın en büyük sağlık kuruluşu olarak bilinen Dünya Sağlık Örgütü Güney Kore içerisinde yer alan vakalara ağırlık vermeye başladı. Buradaki bazı kişiler hastalığı yeniden kaptı.

Dünya Sağlık Örgütü yeni

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Jeong Eun-kyeong, ateşlenmenin koronavirüsün daha önce bu hastalığı atlatan kişilerin (yeniden enfekte olmaları yerine) sistemlerinde aktifleştiğini söyledi. DSÖ, “Bazı hastaların klinik olarak iyileştikten sonra testlerinin (PCR testlerinin) pozitif olduğunun farkındayız ancak canlı virüsün ne kadar sürede vücuttan çıktığını daha iyi anlamak için iyileşmiş hastalardan sistematik örnek toplanmasına ihtiyacımız var” diyerek konuya açıklık getirdi.

Disney, Koronavirüs yüzünden çok para kaybetti, çok da umrumuzdaydı

Şimdilik büyük bir problem bulunmasa bile ilerleyen zamanlarda bu tür vakalarda artış yaşanabilir. Böyle bir durumun önüne geçmek isteyen kuruluşlar, etkili mekanizmalar oluşturmaya çalışıyor.