Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Sakın gevşemeyin

Dünya Sağlık Örgütü uyardı

Küresel çapta salgınla mücadele yürüten Dünya Sağlık Örgütü uyardı. Bazı ülkelerin son zamanlarda daha gevşek tedbirler alması bu uyarıda etkili oldu.

Koronavirüsü vakalarının artış göstermemesi için Dünya Sağlık Örgütü uyardı. Özellikle de sıkı tedbirler almayan ülkeler bu uyarılarda ilk sıralarda yer alıyordu. Küresel çapta koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 431 bin 900’e çıktı ve 82 bin 172 kişi hayatını kaybetti. Bu durum dünya genelinde sonuçların daha da ağırlaşacağını gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü tedbirleri yeterli bulmuyor

Son zamanlarda Danimarka, Avusturya ve Çin gibi ülkelerin karantinaları kaldırmaya başladığı haberleri geliyordu. Bu durum Dünya Sağlık Örgütü gibi kuruluşların dikkatini çekti.

Dünya Sağlık Örgütü uyardı gevsemeyin

Bu yeni virüs türünün nasıl bir yayılım göstereceği veya ne zaman biteceği net olarak bilinmiyor. Dünya Sağlık Örgütü şu anda bile salgın ile ilgili nasıl bir karar vermesi gerektiğini kestiremiyor. Dünya genelinde İtalya gibi ağır vakaların yaşanmaması için kuruluş ek tedbirlerin uygulaması görüşünü savunuyor. Ancak Çin gibi ülkeler aynı görüşte değil.

Yeni emojiler için üzücü açıklama! Koronavirüs emojileri de vurdu!

İsviçre’nin Cenevre şehrinde konuşan DSÖ yetkilisi Lindmeier, “En önemli noktalardan biri, başladığımız yere dönmemek için kısıtlamaları çok erken kaldırmamak. Bu tıpkı, çok hasta olduğunuzda erkenden yataktan çıkıp yeniden hasta olma ihtimalinizi artırmaya benziyor. Hasta yatağından erkenden çıkarsanız ve erkenden koşmaya başlarsanız tekrar eski halinize dönme ve komplikasyon ihtimaliyle karşılaşırsınız.”  ifadelerine yer verdi. Sizce tedbirleri kaldırmak için henüz erken mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.