Dünya Sağlık Örgütü önemli açıklamalar yaptı

Dünya Sağlık Örgütü

Şu sıralar dünyanın kulağı gözü Dünya Sağlık Örgütü üzerinde. Kuruluşun koronavirüs süresi boyunca büyük bir mücadele yürüttüğü biliniyor. Bu sağlık örgütü virüs salgını ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Sağlık çok hassas bir alan olduğu için Dünya Sağlık Örgütü büyük bir özen gösterilmesini istiyor. Yapılan açıklamalarda ve eylemlerde buna sürekli olarak dikkat edilmeli. Her ne kadar insanların önemli bir bölümü, sağlık ile ilgili daha dikkatli bir seviyeye ulaşırken bazıları eylemleri ile geri planda kalıyor. Örneğin Şili tarafından verilen dijital bağışıklık sertifikası bunu gösteriyor.

Virüsü atlatan kişilere tekrar hastalık bulaşabilir

Dünyanın sağlığından sorumlu olan bu kuruluş tarafından yapılan açıklamalara göre bu ölümcül virüsü kapan herhangi birisi normal şartlarda bağışıklık sistemine kavuşması gerekiyor. Ancak ortaya çıkan bazı veriler bağışıklık sisteminin tam olarak oluşmadığını da gösteriyor.

Dünya Sağlık Örgütü aciklama

Salgına yakalananların tekrardan yakalanmama gibi bir garantisi yok. Bu nedenle Şili gibi ülkelerin verdiği dijital bağışıklık pasaportu hiçbir anlam ifade etmiyor. Hatta sağlık platformu, yaptığı açıklamalarda bu tür çalışmaların salgının yayılmasını artırabileceğini söyledi. Yapılan açıklamalar daha çok diğer ülkelerin ders almasını istemelerinden kaynaklıydı.

Playstation Plus Mayıs ücretsiz oyunları sızdı!

Dünya genelinde 1 milyondan fazla kişinin bu hastalığa yakalanması çok dikkatli olmasını gerektiriyor. Bunun farkında olan dünyanın en büyük sağlık kuruluşu, yaptığı her açıklama ile temkinli olma çağrısında bulunuyor. Sizce sağlık platformu yaptığı açıklamalarda haklı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.