Dünya Sağlık Örgütü soruşturma geçirecek! Sular iyice ısınıyor

maymunlardan organ çiftliği

Salgın esnasında tavrıyla çok sert bir şekilde eleştirilen Dünya Sağlık Örgütü soruşturma yiyecek gibi görünüyor. Kuruluşun en çok eleştirildiği konu ne?

Herkes Koronavirüs salgınının dünya genelinde ağır sorunlara neden olması ile uğraşırken, Dünya Sağlık Örgütü soruşturma korkusuyla yaşıyor. Dünyanın en büyük küresel sağlık organizasyonu olan bu kuruluş, ağır ithamlarla aynı cümlede kullanılıyor. Tüm dünya ülkelerinin bir araya gelerek katıldığı toplantıda DSÖ’nün Özellikle de üst yönetimi hakkında soruşturma başlatılması istendi.

Çin’den gelen baskılara boyun eğildiği düşünülüyor

Koronavirüs nedeniyle dünya genelinde birçok insan hayatını kaybetti. Vaka sayısının 4 milyon civarında olması, büyük bir ihmalin olduğunu gösteriyor. Birçok ülkeye göre Çin’de bu vakalar ilk ortaya çıktığında DSÖ hiçbir şey yapmadı. Çin odaklı baskılardan dolayı bir süre daha susuldu.

Dünya Sağlık Örgütü soruşturma

ABD içerisinde tablo çok daha ağır bir konumdaydı. Özellikle de New York kentinde ciddi bir vaka yoğunluğu yaşandı. Salgından önce Çin ile sürekli olarak gidip gelen ABD havayolları virüsün bulaşmasına büyük bir etki oluşturdu. Ayrıca Asya’da meydana gelen vakalar hakkında dünya genelinde uyarı yapılmadığı için hükümetler pek ciddiye almadı.

Realme Watch geliyor! Şimdi diğerleri düşünsün!

Tüm bu nedenler birleştirildiğinde Dünya Sağlık Örgütü sorumsuz davranmakla suçlanıyor. Dünya Sağlık Asamblesi’nin gerçekleştirilen 73. toplantısına katılan 194 ülkenin 100’ü özellikle de üst kademenin soruşturulmasını istiyor. Avrupa Birliği de soruşturma yapılması gerektiğini düşünenler arasında yer alıyor. Ancak yapılacak soruşturmaların tamamen tarafsız ve bağımsız olması isteniyor. Sizce bu salgının yayılmasında DSÖ çok etkili oldu mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.