Koronavirüs için acil durum ilan edildi!

Koronavirüs için acil durum

Tüm dünyada büyük korku yaratan yeni koronavirüs için acil durum çağrısı yapıldı. Salgın Çin’in dışına yayılmaya devam ettiği için hastalığa Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir savaş ilan edildi. İşte bu yeni tehlikeli salgın ile ilgili haberimizin detayları.

Koronavirüs ölüm tehlikesi yüksek olmasa bile son derece tehlikeli bulunuyor. Özellikle de hızlı bir şekilde yayılması bu korkunun ana nedenleri arasında yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu bildirinin ana nedeni Çin’de olup bitenler değil, diğer ülkelerde olanlar.” diyerek konuya biraz açıklık getirdi.

Koronavirüs için acil durum hayat kurtarabilir

DSÖ tarafından endişe duyulan önemli bir konu var. Sağlık sistemlerinin zayıf olduğu ülkelere yayılabilen bu virüs tahribatı çok ciddi oranlarda arttırabilir. Bu nedenle daha fazla yayılmaması için ek önlemler gerekiyordu.

Koronavirüs için acil durum 1

Bu virüs nedeniyle ölenlerin sayısı Çin’de 170 kişiyi buldu. DSÖ, ülke dışındaki 18 ülkede 98 vaka olduğunu, ancak ölüm olmadığını ifade etti. Büyük ölçüde ölümler yaşanmasa bile, yine de büyük bir tehlikeden bahsetmek mümkün. Almanya, Japonya, Vietnam ve ABD’de sekiz insandan insana enfeksiyon vakası olduğu için yeni tedbirlerin alınması bekleniyordu.

Cenevre’deki basın toplantısında konuşan Dr. Tedros, virüsü “benzeri görülmemiş bir tepki” ile karşılanan “benzeri görülmemiş bir salgın” olarak ifade etti. Bakan, Çinli yetkililerin yayılmasını önlemek için aldığı “olağanüstü önlemleri” överek konuşmasına başlamıştı. Bu virüsün neden olduğu panik havası katlanarak artmaya devam ediyor.

Google Corona Virüsü nedeni ile Çin’deki ofislerini kapattı!