Bilgisayar satışları büyük düşüş yaşayabilir

iPad Pro bilgisayar

Herkesin merakla takip ettiği bilgisayar satışları büyük düşüş ile karşı karşıya. Özellikle de sektöre ismini altın harflerle yazdırmayı başaran kuruluşların geriye doğru gitmesi büyük tedirginlik yaratıyor.

Evde kal çağrılarını neredeyse herkes duymuştur ve bilgisayar satışları da bundan etkilendi. Dünyanın çok önemli bir bölümü bu çağrıya uyarken bazıları daha tedbirsiz davranabiliyor. Evde kal uyarılarına uyan kişiler özellikle zamanını nasıl değerlendireceği konusunda kafaları karışık oluyor. Ayrıca online platforma geçen bütün dünya yeni alternatiflere ihtiyaç duyuyor.

İnsanlar daha fazla bilgisayara ihtiyaç duyuyor

Bilgisayarların çok geniş yer tuttuğu günümüz dünyasında herkesin ve her platformun online moda geçtiğini çok rahat bir şekilde söylemek mümkün. Bunu sağlamak için de mutlaka cihazlara ihtiyaç duyuluyor.

Huawei P40 bugün tanıtıltılıyor! İşte telefonun özellikleri!

Apple ve HP gibi şirketlerin cirit attığı bilgisayar Dünyası şimdilerde çok zor günler geçiriyor. Yoğun talep olmasına rağmen bilgisayar satışı yapan kuruluşlar buna yetişemiyor. Ayrıca fabrikaların kapalı olması nedeniyle de üretim ciddi miktarda durdu diyebiliriz. Eskiye oranla %30 oranında daha fazla bilgisayar ihtiyacı bulunuyor. Ancak buna rağmen bilgisayar sektörü %8 daralma yaşadı.

oyun bilgisayarı

Apple gibi son derece köklü kuruluşlar bile ne yazık ki bu düşüş karşısında tutunamadı. Bu sektörde sadece Dell karlı çıkmayı başardı. Yaklaşık olarak %1 kar alabilen Dell şirketi şu anda en iyisi olarak görülüyor. Eğer virüs salgını yayılmaya devam ederse, muhtemelen bilgisayar satışları bir miktar daha baltalanacak.