Dünya Sağlık Örgütü Coronavirüs kararını verdi

Fahrettin koca koronavirüs aşısı

Günümüzün en can alıcı salgılarından bir tanesi olarak bilinen hastalıkla ilgili Dünya Sağlık Örgütü Corona virüs kararını verdi.

Bildiğiniz üzere Corona virüs dünya genelinde birçok kişinin canını almaya devam ediyor. Özellikle yaşlılarda çok daha fazla etkili olan bu virüs şimdilerde büyük bir korku kaynağı oldu. Dünya Sağlık Örgütü ise bu virüs karşısında adeta çaresiz kaldı. Bugüne kadar virüs sadece bölgesel çaplı değerlendirildi. Şimdi ise Dünya Sağlık Örgütü bu virüs ile ilgili yeni bir karar aldı.

Corona virüs genel bir salgın ilan edildi

Bildiğiniz üzere Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınan kararlar son derece önemli ve kritik görülüyor. Eğer bu örgüt herhangi bir hastalık ile ilgili salgın kararı verirse ek önlemler alınabiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü yeni

Dünya Sağlık Örgütü aldığı bir karar ile birlikte Corona virüs hastalığını bir salgın olarak değerlendirdi. Böylece bundan sonra bu hastalığa artık salgın demek çok daha doğru olacak. Pandemi olarak adlandırılan bu tür salgınlar dünya genelinde görülen hastalıklar için kullanılıyor. Daha önceden de yine dünya genelinde kırmızı alan veren bu kuruluş genellikle doğru kararlar alıyor. Dünya Sağlık Örgütü, pandemi olarak adlandırılan bu salgına karşı herkesi göreve çağırdı.

Çin başta olmak üzere İran ve İtalya’da çok fazla can alan Corona virüs salgını giderek Avrupa’ya doğru kayıyor. Sizce Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınan bu kararlar doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.