Dragon’s Dogma 2’nin çıkış tarihi sızdırıldı

123 23

Capcom‘un yaklaşmakta olan yeni oyunu Dragon’s Dogma 2’nin ne zaman çıkacağı resmi duyurudan önce belli oldu.

Dragon’s Dogma 2’nin çıkış tarihi PEGI derecelendirme sisteminde listelendi. PEGI’ye göre oyun 22 Mart 2024’te PC, PS5 ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Çıkış tarihi bilgisi bu sızıntıdan hemen sonra siteden kaldırıldı. Normalde oyunun çıkış tarihi ve yeni detayların 7 Aralık’ta düzenlenecek olan The Game Awards’da duyurulması bekleniyordu, ancak Capcom 28 Kasım’da etkinlik yapacağını açıkladı. Özetle The Game Awards’dan kısa süre önce Dragon’s Dogma 2’le ilgili her şey ortaya çıkacak diyebiliriz.

capcom

Capcom için oyun satışları bir hayli iyi gidiyor. Şirketin platin olarak nitelendirdiği satış listesi var. Bu listede milyonlar satan oyunlar bulunuyor. Japon geliştirici listeyi güncelledi ve yeni rakamları paylaştı. Açıklanana göre Resident Evil Village çıktığından bu yana dünya çapında toplamda 8.7 milyon adet sattı. RE Village’in satışları bu sene başında 8.3 milyondu. Fakat oyun 2023 içinde 400 bin kopya daha satmayı başardı.

Resident Evil 7’nin çıkmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen satışları artmaya devam ediyor. RE7 bu sene içinde 300 bin kopya daha satarak toplamda 12.7 milyon adede yükseldi. RE2 Remake 13.1 milyon, RE3 Remake 8 milyon ve RE4 Remake ise 5.45 milyon adet sattı. Eleştirmenlere göre RE4 Remake daha uzun dönemde RE7 ve RE2 Remake’in satışlarını geçebilir.

Sızıntılarla tanınan Dusk Golem de Resident Evil 9’un muhtemelen 2024’te duyurulup, 2025’te piyasaya sürüleceğini belirtti. Eski tarihli bir söylentide Resident Evil 9’un 2025’te çıkabileceği ileri sürülmüştü. Ünlü sızıntı kaynağı Capcom’un RE serisiyle ilgili planlarını bildiğini, ancak yeni oyunların çoğunun uzak gelecekte olduğunu da sözlerine ekledi. Dusk Golem’in sicili oldukça sağlam. Mesela Silent Hill 2 Remake ve diğer Silent Hill oyunlarının duyurulacağını daha önce açıklamıştı.

Dreame yeni nesil ürünleriyle Türkiye’de