Dragon’s Dogma 2 Satışları Çok İyi Gidiyor

capcom 1

Capcom, Dragon’s Dogma 2’nin satış rakamını açıkladı. Oyun kısa süre içinde yüksek satış başarısı gösterdi. İşte detaylar…

Capcom‘un açıklamasına göre Dragon’s Dogma 2 çıktığı günden bu yana 2,5 milyon adet sattı. Yeni oyun serinin toplam satışını da 10 milyona yükseltti. Yapımın 21 Mart’ta piyasaya sürüldüğünü de belirtelim. İlk oyundan 12 yıl sonra piyasaya sürülen Dragon’s Dogma 2 genel olarak beğenildi ve incelemelerden de yüksek puanlar aldı.

Dragon’s Dogma 2 dışında diğer Capcom oyunlarının satışları da bir hayli iyi. Resident Evil 4 Remake, 7 milyon sattı. Oyun 31 Aralık tarihinde 6,48 milyon adet satmayı başarmıştı. Satışlardaki artış Resident Evil 4 Gold Edition’ın çıkmasından da kaynaklanıyor. Gold Edition’da ana oyun ve Separate Ways DLC’si dışında, The Mercenaries modu, çeşitli kostümler, filtreler, aksesuarlar ve silahlar diğer DLC’ler de bulunuyor. Bir aralar Capcom’un RE4 için ekstra hikaye içeren ek paket çıkaracağı iddia edilmişti, ancak böyle bir şey olmadı.

capcom

Bu arada Resident Evil 9 hakkında da bir takım iddialar var. Sızıntı kaynaklarından biri olan Dusk Golem, Resident Evil 9‘un açık dünyaya sahip olacağını söyledi. Dusk Golem yaptığı açıklamada, “Dragon’s Dogma 2, RE Engine’ın işlevselliğini genişletti. Bu teknolojiyi temel alan diğer iki oyun Monster Hunter Wilds ve Resident Evil 9” dedi. Sızıntı ustası bununla birlikte MH Wilds ve RE9’un serinin DNA’sını koruyacağını da vurguladı.

Resident Evil 9’un seride şimdiye kadar ki en yüksek bütçeli oyun olacağı söyleniyor. Yapımın 2025’te çıkması bekleniyor. Ancak bir taraftan 2025’te Resident Evil – Code: Veronica’nın geleceğine dair başka rivayetler de var. Sonuç olarak bunların birer dedikodu olduğunu unutmamak gerekli. Her ne kadar Dusk Golem’in sicili sağlam olsa da, Capcom söylentilerden farklı şekilde ilerleyebilir.

watchOS 11 Güncellemesini Alacak Apple Watch’lar