Dragon’s Dogma: Dark Arisen PC’de!

dragons dogma

Capcom’un büyük merakla beklenen Aksiyon-RPG yapımı Dragon’s Dogma: Dark Arisen, PC platformu için raflardaki yerini aldı.

Capcom, aksiyon oyunlarıyla gerek konsol gerekse PC kullanıcıları için hak edilmiş bir üne sahip. Geliştiricinin yapımları arasında; Resident Evil, Devil May Cry, Street Fighter, Lost Planet, Dead Rising, Remember Me, Monster Hunter, Zack and Wiki, Darkstalkers gibi efsanevi yapımlar yer almakta.

Capcom harikası Dragons’s Dogma, 2012 yılında Sony PlayStation 3 ve Xbox 360 için raflardaki yerini aldı. Oyun, bir ay içinde iki platformda 500.000’e yakın kopyayla, üreticinin en karlı ürünleri arasında girdi. Bazı teknik sorunlar Dark Arisen genişleme paketiyle düzeltildi ve Dragon’s Dogma, tarihin en başarılı RPG oyunları arasına adını yazdırdı.

1

Konsoldan port edilen Dragon’s Dogma: Dark Arisen, dün itibariyle PC platformuna transfer oldu. Açık yüreklilikle söylememiz gerekirse, henüz yapımın PC versiyonunu test etme imkanı bulamadık. Ancak pek çok uzman, RPG yapımının son derece kaliteli, sorunsuz ve sürükleyici olduğu yönünde birleşiyor.

Dragon’s Dogma’da, epik bir ejderhanın yeniden doğuşu konu alınıyor. Efsanelere göre Ejdarha’nın yeniden doğuşu, günlerin sonunu temsil ediyor. Tam bu anda başka bir ejderha kahramanımıza yaklaşıyor ve kıyametten başka bir çözüm olabileceğini fısıldıyor.

Yapım, oynanış bakımında Dark Souls serisiyle büyük benzerlikler gösteriyor. Bu şaşırtıcı değil zira iki seride de, aynı yaratıcı ekip rol alıyor.

RPG türünün yeni cengaveri, PC sürümüyle Gamespot, IGN gibi otoritelerden yüksek puan alıyor. Yine de oyunun övüldüğü kadar iyi olup olmadığını tartmak sizin elinizde.