Apple’ın Katlanabilir Ekranlı İlk Cihazı MacBook Olacak

123 1

Son günlerde dedikodu oklarının hedefinde Apple yer alıyor. Kısa süre önce şirketin katlanabilir iPhone’u 2026’da çıkacağına yönelik rapor yayınlanmıştı. Fakat analist Ming-Chi Kuo böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Detaylara birlikte bakalım.

Apple‘la ilgili birçok tahmini doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo yine ortalığı karıştıran bir açıklama yaptı. Kuo, Apple’ın net bir geliştirme takvimine sahip tek katlanabilir cihazının 20.3 inç’lik MacBook olduğunu ve 2027’de piyasaya sürüleceğini belirtti. Ünlü analist, “Katlanabilir iPhone veya iPad’in 2026 ya da 2026’da çıkıp çıkmayacağına dair oldukça soru geliyor. Ancak geliştirme takviminde bu cihazlar görünmüyor” yorumunda bulundu.

apple

Ming-Chi Kuo’nun dedikleri doğru olabilir. Geçtiğimiz yaz yayınlanan isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir raporda, Cupertino’lu firmanın katlanabilir ekranlı MacBook için yatırım yaptığı, Samsung ve LG Display’le de büyük ekran panelleri için görüştüğü iddia edilmişti. Ayrıca yılbaşından önce Güney Kore’de düzenlenen bir etkinlikte, araştırma şirketi Stone Partners’ın yöneticisi Kim Ki-hyun ilginç bir konuşma yaptı. Ki-hyun, teknoloji devinin katlanabilir MacBook için planları olduğunu söylemişti.

Diğer yandan analist Kuo, Apple’ın pazarın beklentilerinden daha iyi yapay zeka hizmetleri sunması gerektiğini vurguladı. Eğer yapay zeka servisleri ve özellikleri beklentilerin altında kalırsa, Nvidia’nın piyasaya değeri Apple’ı geçecek. Böylece Cupertino’lu firma en değerli şirket ünvanını da kaybedecek. Teknoloji devi kısa süre önce elektrikli otomobil projesini iptal etti. Otomobil 10 yıldır geliştirme aşamasındaydı. Araç üzerinde çalışan 2000 kişi de yapay zeka projelerine kaydırıldı.

Vivo Zirveye Yerleşti