E3 Fuarı Temelli Sona Erdi

123 15

1995’ten bu yana düzenlenen E3 bundan sonra bir daha olmayacak. ESA fuarın iptal edildiğini resmen açıkladı.

The Washington Post’un haberine göre ESA (Entertainment Software Association) E3 fuarının temelli iptal olduğunu ve bir daha düzenlenmeyeceğini bildirdi. Katılımcıların olduğu yüz yüze düzenlenen son E3 etkinliği 2019’da COVID-19 salgınından önce gerçekleşti. Fuar pandemi nedeniyle 2020’de iptal edildi. 2021’de dijital olarak yapıldı, 2022’de çeşitli sebeplerle yine iptal edildi. ESA birkaç kere fuarı geri getirmeye çalıştı ama olmadı. Sonunda oyun dünyasının kült fuarı olan E3’ün ipi çekildi.

e3

ESA Başkanı ve CEO’su olan Stanely Pierre-Louis yaptığı açıklamada, “20 yılı aşkın süredir video oyun endüstrisi için vitrin görevi gören E3’ü sonlandırmaya karar verdik. Yapımcıların, oyuncuların aslında tüm sektörün bu etkinliğe büyük tutkuyla bağlı olduğunu biliyoruz. Böylesine sevilen bir etkinliğe veda etmek zor, ancak sektör oyunculara ve daha fazlasına ulaşmak için yeni fırsatlara sahip. Bunu ve başka nedenleri göz önüne aldığımızda yapılması gereken etkinliği sonlandırmaktı” dedi.

Stanely Pierre-Louis ‘yeni fırsatlar’ sözüyle Sony, Microsoft, Nintendo, Capcom ve daha birçok ismin kendi özel etkinliklerini düzenlemesini işaret ediyor. Sözünü ettiğimiz etkinliklerin birçoğu dijital olarak yapılıyor. Pandemi zamanında dijital etkinlikler oldukça yaygın hale geldi. Şirketler hem bu şekilde daha fazla insana ulaşabiliyor hem de daha az maliyetli oluyor. Mesela kasım sonunda Capcom özel etkinlik gerçekleştirdi ve Dragon’s Dogma 2 hakkındaki detayları açıkladı. Sadece dijital etkinlikler değil, yapımcılar çıkmış oyunlarıyla ilgili güncellemeleri veya yenilikleri streaming yayınlarla oyunculara duyurabiliyor. Oyun endüstrisi ve oyuncular için bir dönem sona erdi diyebiliriz.

Netflix Yeni Yapımı İle Övgü Aldı