Mass Effect Dragon Age The Veilguard’ın Yanında Küçük Kalıyor

dragon age

Geçtiğimiz günlerde resmen tanıtılan Dragon Age The Veilguard’dan yeni detaylar geldi. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna bakalım.

Dragon Age The Veilguard‘ın yönetmeni Corinne Busche bir röportajda Mass Effect’in yeni Dragon Age yanında RPG açısından küçük kaldığını söyledi. Busche, “The Veilguard’da inanılmaz derecede derin RPG ilerleyişi var. Örneğin Mass Effect’i Dragon Age’le karşılaştıracak olursam, Mass Effect’i bir ARPG olarak görüyorum. Büyük aksiyon ancak küçük RPG var. Bizim yaptığımız ise bunun tam tersi. Kullanıcılara en iyi RPG ve oyun deneyimini sunmak için gerçekten çok çalıştık. Detaylara çok dikkat ettik” dedi.

Dragon Age The Veilguard

The Veilguard’da karakterin maksimum seviyesi 50 olacak. Corinne Busche ve geliştirici ekibin açıklamalarına göre her sınıf için özel olarak tasarlanmış yetenek ağacı var. Yetenek ağacı Final Fantasy X’in Sphere Grid sistemine benziyor. Oyuncular merkezden başlayarak istediği uzmanlığa ilerliyor. Bu arada BioWare buz, ateş, yıldırım vs… gibi elemental mekaniklerin önemli olduğunu vurguladı. Yapımda seçilebilecek ırkların insan, elf, cüce ve qunari olduğu da doğrulandı. Önceki adı Dragon Age Dreadwolf olan Dragon Age The Veilguard, 7 kişilik ekibe odaklanıyor.

The Veilguard serinin 4. ana oyunu ve yapım süreci sancılı geçen bir oyun. Aslında The Veilguard, Joplin kod adıyla 2015’te geliştirilmeye başlandı. Oyunda özellikle hikaye anlatımı önceki oyunlara göre çok daha detaylı olacaktı. Proje konu olarak en iyi Dragon Age oyunu olarak nitelendiriliyordu. Fakat EA’in para hırsı Joplin isimli oyunun sonu oldu. Çünkü projede para kazanmaya yönelik Live Service yoktu. Bu yüzden Joplin iptal edildi. Live Service bir gelir modelidir. Mesela Fornite bu modele örnek verilebilir.

2018’de Dragon Age’in 4. oyunu Morrison kod adıyla yeniden geliştirmeye başladı. Fakat sonradan Morrison’dan Live Service ve çok oyunculu modlar çıkartıldı. Joplin projesinin yani asıl orijinal oyunun iptal edilmesinden sonra BioWare’da ayrılıklar yaşandı. Birçok deneyimli isim işten ayrıldı. Dragon Age The Veilguard PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında bu sonbaharda satışa sunulacak.

Apple ChatGPT İçin OpenAI’ya Ücret Ödemiyor