Apple ChatGPT İçin OpenAI’ya Ücret Ödemiyor

Apple kullanıcıları hesaplarına erişimlerinin engellendiğini söylüyor

Apple WWDC 2024’te iOS 18 kullanıcılarının ChatGPT’ye erişebileceğini açıkladı, OpenAI’le olan iş birliğini de resmen duyurdu. Apple ve OpenAI arasındaki anlaşmanın detayları bilinmiyordu. Yeni bir rapor perde arkasında neler olduğunu ortaya çıkardı.

Bloomberg’ten tanıdık bir isim olan gazeteci Mark Gurman’a göre Apple, OpenAI‘ya herhangi bir ödeme yapmıyor. OpenAI da Apple’a ödeme yapmıyor. İki şirket arasındaki ortaklığın en azından başlangıçta gelir oluşturması beklenmiyor. Aslında Apple, iOS 18’e yapılan ChatGPT entegrasyonunun nakit paraya veya daha fazlasına değer bir hamle olduğuna inanıyor.

Mark Gurman yaptığı açıklamada, “İkili arasındaki yapılan anlaşma ChatGPT’nin Siri ve yeni araçlara entegre etmeyi içeriyor. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar Apple’ın bu ortaklık sonucunda OpenAI’ya ödeme yapmadığını söyledi. Kaynaklar Apple’ın OpenAI markasını ve teknolojisini yüz milyonlarca cihaza taşımayı para ödemekten daha değerli bulduğunu belirtti” dedi.

openai

Gurman, Apple’ın gelecekteki amacının yapay zeka şirketleriyle gelir paylaşımı ortaklığı yapmak olduğunu da sözlerine ekledi. Böylece yapay zeka şirketleri Apple cihazlarda yüklü olan sohbet robotlarından para kazanırken, Cupertino’lu firmaya da belirli bir pay verecek.

iOS 18’deki yapay zeka özelliklerinin neden sadece iPhone 15 Pro’larda çalışacağı, eski iPhone’larda olmayacağı ortaya çıktı. Apple analisti Ming-Chi Kuo ve farklı birkaç kaynağa göre sebep işlemci gücünden değil, RAM’den kaynaklanıyor. En azından tahmin edilen bu şekilde. Ming-Chi Kuo’nun açıklamasına göre Apple Intelligence’ın cihaz içi çalışan yapay zeka özellikleri için en az 2 GB RAM veya daha fazlasına ihtiyaç var. 8 GB RAM’li cihazlar ihtiyacı karşılıyor, kısaca durumu kurtarıyor. Apple Intelligence’la uyumlu cihazlar listesine bakınca hepsinin 8 GB RAM’e sahip olduğunu görüyoruz. Her ne kadar A16, M1’e kıyasla daha yüksek işlemci gücü sunsa da RAM’den kaybediyor.

iOS 18’in Pil Ayarlarında Yeni Uyarı Keşfedildi