Dragon Age The Veilguard’da Oynanabilecek Irklar Belli Oldu

dragon age

Dün akşam gerçekleşen Xbox Games Showcase’de Dragon Age The Veilguard’ın beklenen tanıtımı yapıldı. Oyunla ilgili asıl detaylar yarın belli olacak. Ancak daha öncesinde BioWare’dan yetkili bir isim ırklarla ilgili bilgiler verdi.

Yeni Mass Effect’in yönetmeni olan Mike Gamble, Dragon Age The Veilguard‘da oynanabilecek ırkları açığa çıkardı. Kullanıcılar oyunda Rook adlı başkarakteri kontrol edecek. Yapımın tanıtımında Rook’un insan olarak seçilebileceği duyurulmuştu. Mike Gamble’ın açıklamasına göre insan haricinde seçilebilecek diğer ırklar Elf, Cüce ve Qunari olacak. Oynanabilir ırkların hepsi dört tane mi yoksa başka seçenek var mı şimdilik belli değil. En azından Gamble dört farklı ırk seçeneğinin olacağını doğruladı. Bununla birlikte ekipteki diğer karakterlerin zırhları da değiştirilebilecek ki bu durum Dragon Age hayranları için oldukça önemli.

Önceki adı Dragon Age Dreadwolf olan Dragon Age The Veilguard, 7 kişilik ekibe odaklanıyor. Zaten Xbox Games Showcase’de yayınlanan video da takımdaki karakterleri tanıtıyordu. BioWare’dan Gary McKay konuyla ilgili olarak, “Her DA oyunu yeni ve farklı bir deneyim sunuyor. Oyuncular maceraları boyunca farklı karakterlerle tanışacaklar. Her bir karakter farklı kişiliğe ve hikayeye sahip. Oyuncuların verdiği kararlar, hikayede yaşanan olaylar parti üyeleri arasındaki ilişkiyi etkileyecek. Oyuncular dünyaya salınan korkunç yeni bir tehdide karşı unutulmaz kahramanlardan bir ekip kuracak ve macera sonunda sadece gerçek takım arkadaşları yanlarında kalacak” dedi.

dragon age the veilguard

The Veilguard serinin 4. ana oyunu ve yapım süreci sancılı geçen bir oyun. Aslında The Veilguard, Joplin kod adıyla 2015’te geliştirilmeye başlandı. Oyunda özellikle hikaye anlatımı önceki oyunlara göre çok daha detaylı olacaktı. Proje konu olarak en iyi Dragon Age oyunu olarak nitelendiriliyordu. Fakat EA’in para hırsı Joplin isimli oyunun sonu oldu. Çünkü projede para kazanmaya yönelik Live Service yoktu. Bu yüzden Joplin iptal edildi. Live Service bir gelir modelidir. Mesela Fornite bu modele örnek verilebilir. 2018’de Dragon Age’in 4. oyunu Morrison kod adıyla yeniden geliştirmeye başladı. Fakat sonradan Morrison’dan Live Service ve çok oyunculu modlar çıkartıldı. Joplin projesinin yani asıl orijinal oyunun iptal edilmesinden sonra BioWare’da ayrılıklar yaşandı. Birçok deneyimli isim işten ayrıldı.

Dragon Age The Veilguard’ın oynanış videosu 11 Haziran’da yani yarın yayınlanacak ve yeni bilgiler de paylaşılacak. Oyun PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında bu sonbaharda satışa sunulacak.

iOS 18’in AI Özellikleri Tam Sürümde de Beta Olacak