iOS 18’in Oyun Modunda iPhone Daha da Hızlanıyor

iOS 18 hayal kırıklığı yarattı

iOS 18’le birlikte yeni oyun modu iPhone kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Bu modla ilgili daha fazla detaya yakından bakalım.

Geçtiğimiz sene macOS Sonoma’ya oyun modu eklendi. Sonoma’daki modun performans artırıcı özellikleri var. Apple’a göre aynı durum iOS 18 ve iPhone için de geçerli. Oyun modu aktif olduğu zaman iPhone’un işlemcisine yüksek öncelikli erişim sağlayarak oyunları optimize ediyor. Böylece arka plandaki görevlerin kullanımı da azaltılıyor. Ayrıca Apple oyun moduyla birlikte iPhone’a bağlı AirPods ve oyun kumandalarının yanıt verme hızının artığını da söyledi.

Oyun modu için kullanıcının özel bir ayarlama yapması gerekmiyor. Bir oyun veya oyunla ilgili uygulama açıldığı zaman mod otomatik olarak devreye giriyor. Bu özellik Assassin’s Creed Mirage ve Resident Evil Village gibi AAA oyunlar için tasarlandı. Resident Evil 7’nin de 2 Temmuz’da iPhone, iPad ve Mac için çıkacağını belirtelim.

ios 18

iOS 18’e gelecekte ChatGPT dışında Google Gemini veya başka bir yapay zeka eklenebilir görünüyor. Apple’ın üst düzey isimlerinden biri olan Craig Federighi geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu konuda yeşil ışık yaktı. Federighi, “İnsanların kullanmak ve yapmak istedikleri için bir model tercih edebileceklerini düşünüyoruz. Belki yazarlık için başka bir model, kodlama için bir diğeri olabilir. Belki gelecekte Google Gemini de olabilir. Aslında şu anda duyurulacak bir şey yok ama yönümüz bu şekilde” dedi.

Federighi, Apple’ın neden Google veya başka bir ismi değil de, OpenAI ve ChatGPT’yi seçtiğine dair bir soruya ise “Şirketin en iyiyle başlamak istemesinden” cevabını verdi. Siri, GPT-4o’dan ücretsiz olarak yararlanıyor, hesap oluşturmaya gerek yok. Apple’ın açıklamasına göre kullanıcıların istekleri, metinleri kaydedilmiyor ve IP adresleri de gizleniyor. Apple Intelligence özellikleri iOS 18’in ilk beta sürümüne dahil edilmedi. iOS 18’in eylül ayında çıkması bekleniyor.

Mass Effect Dragon Age The Veilguard’ın Yanında Küçük Kalıyor