Dragon Age: Dreadwolf yeniden ertelendi

123 55

Gazeteci Jeff Grubb yaptığı açıklamada BioWare için işlerin pek planladığı gibi gitmediğini ve Dragon Age Dreadwolf’un sürekli ertelendiğini belirtti.

BioWare bir süre önce yeniden yapılanma yönünde karar aldığını ve yaklaşık 50 kişiyi işten çıkardığını duyurmuştu. Ünlü oyun stüdyosu Dragon Age Dreadwolf ve yeni Mass Effect’e odaklanmak istiyordu. Ancak gazeteci Jeff Grubb’a göre stüdyo gelecek projeleriyle ilgili olarak engellerle karşı karşıya kalmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Game Mess Mornings podcast’inde konuşan Grubb, yeni Dragon Age’in gecikeceğini belirtti. Oyunun başlangıçta 2023 Eylül’ünde çıkması planlanıyordu. Daha sonra 2024 Mart’a ertelendi. BioWare şimdi de 2024 yazını hedefliyor. Ancak Grubb’a göre Dragon Age’in yeniden ertelenme ihtimali yüksek. Oyunun çıkışı 2025 başları olmasa bile 2024 sonlarına sarkabilir.

Dragon Age: Dreadwolf

Grubb’a göre Dragon Age Dreadwolf birden fazla faktörden etkilendi. EA Sports ve EA Entertainment’ın mali açıdan iki ayrı kuruluş haline gelmesiyle birlikte, FIFA ve Madden gibi para kazandıran seriler artık EA stüdyolarının mali eksikliğini kapatmıyor. Bu nedenle tüm EA stüdyoları kendi mali durumundan sorumlu. Apex Legends da eskisi gibi para kazandırmıyor. BioWare’in yeni yapılanması, işten çıkarmayla birlikte ekiplerde olan değişikler de Dragon Age’i etkiledi.

Dragon Age: Dreadwolf

Dreadwolf, serinin 4. ana oyunu. Aslında bu oyun Joplin kod adıyla 2015’te geliştirilmeye başlandı. Oyunda özellikle hikaye anlatımı önceki oyunlara göre çok daha detaylı olacaktı. Proje konu olarak en iyi Dragon Age oyunu olarak nitelendiriliyordu. Fakat EA’in para hırsı Joplin isimli oyunun sonu oldu. Çünkü projede para kazanmaya yönelik Live Service yoktu. Bu yüzden Joplin iptal edildi. Live Service bir gelir modelidir. Mesela Fornite bu modele örnek verilebilir. 2018’de Dragon Age’in 4. oyunu Morrison kod adıyla yeniden geliştirmeye başladı. Fakat sonradan Morrison’dan Live Service ve çok oyunculu modlar çıkartıldı. Joplin projesinin yani asıl orijinal oyunun iptal edilmesinden sonra BioWare’da ayrılıklar yaşandı. Birçok deneyimli isim işten ayrıldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Dragon Age Dreadwolf’un alfa sürümüne ait oynanış videosu sızdırıldı. Ancak videoyu izleyen çoğu kişi alfa sürümü olmasına rağmen oyunu beğenmedi.

Deepfake dolandırıcılığı hızla artıyor