Dragon Age: Dreadwolf’ün çıkış tarihi belli oldu

123 15

Sonunda elimizde yeni Dragon Age için çıkış tarihi var. Bu bilgi ise Linkedin’de ortaya çıktı.

BioWare’de kıdemli animatör olan Kevin Scott’ın üzerinde çalıştığı projelerden biri merakla beklenen yeni Dragon Age (Kısaca DA) oyunu. Scott, Linkedin profilinde iş tecrübeleri kısmında Dragon Age: Dreadwolf’ün 2024’te çıkacağını belirtti. Fakat profilini kısa süre sonra güncelledi ve çıkış tarihini TBD olarak değiştirdi. TBD daha sonra belirlenecek anlamına geliyor.

Oyun endüstrisindeki kaynaklarıyla tanınan gazeteci Jeff Grubb, DA: Dreadwolf’ün geliştirilme aşamasının iyi gittiğini ve oyunun 2024’te gün ışığına çıkabileceğini söyledi. Dreadwolf duyurulalı neredeyse 6 yıl oldu. İki farklı kaynak oyunun 2024’te geleceğini işaret ediyor. Fakat BioWare’in kararsız olması ve oyunu yeniden ertelemesi muhtemel.

dragon age

DA: Dreadwolf, serinin 4. ana oyunu. Aslında bu oyun Joplin kod adıyla 2015’te geliştirilmeye başlandı. Oyunda özellikle hikaye anlatımı önceki oyunlara göre çok daha detaylı olacaktı. Proje konu olarak en iyi DA oyunu olarak nitelendiriliyordu. Fakat EA’in para hırsı Joplin isimli oyunun sonu oldu. Çünkü projede para kazanmaya yönelik Live Service yoktu. Bu yüzden Joplin iptal edildi. Live Service bir gelir modelidir. Mesela Fornite bu modele örnek verilebilir. 2018’de DA’nın 4. oyunu Morrison kod adıyla yeniden geliştirmeye başladı. Fakat sonradan Morrison’dan Live Service ve çok oyunculu modlar çıkartıldı. Joplin projesinin yani asıl orijinal oyunun iptal edilmesinden sonra BioWare’da ayrılıklar yaşandı. Birçok deneyimli isim işten ayrıldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Dreadwolf’un alfa sürümüne ait oynanış videosu sızdırıldı. Ancak videoyu izleyen çoğu kişi alfa sürümü olmasına rağmen oyunu beğenmedi.

Epic Games, CD Projekt Red’e yardım ediyor