Dragon Age Dreadwolf’tan Yeni Detaylar Geldi

123 1

Bir süredir Dragon Age Dreadwolf gündeme gelmiyordu. Fakat bir sızıntı gerçekleşti. Seslendirmede yer alan oyunculardan biri ortaya çıktı.

Reddit’te paylaşılanlara göre yeni Dragon Age‘te Damien Gerard isimli oyuncu seslendirme kadrosunda yer alıyor. Gerard daha önce Call of Duty oyunlarında ve Elder Scrolls serisinin iki oyununda seslendirme yaptı. Damien Gerard, Dreadwolf’ta Olen, Marek ve Lord Borgiani isimli üç farklı karakteri seslendirecek. Bahsedilen üç karakterin ana görevlerde yer alan NPC’ler olduğu iddia ediliyor. Sonuç olarak bu üç karakterin gerçekten de ana görevlerde olup olmadığı ya da senaryoda nasıl rol oynadıkları kesin belli değil.

dragon age dreadwolf

Dragon Age Dreadwolf’un en başta 2023 Eylül ayında çıkması planlanıyordu. Daha sonra 2024 Mart’a ertelendi. Sonra bu tarih daha ileri alındı. Yapımın 2024 sonu veya 2025 başlarında çıkacağı söyleniyor. Jeff Grubb’a göre Dragon Age Dreadwolf birden fazla faktörden etkilendi. EA Sports ve EA Entertainment’ın mali açıdan iki ayrı kuruluş haline gelmesiyle birlikte, FIFA ve Madden gibi para kazandıran seriler artık EA stüdyolarının mali eksikliğini kapatmıyor. Bu nedenle tüm EA stüdyoları kendi mali durumundan sorumlu. Apex Legends da eskisi gibi para kazandırmıyor. BioWare’in yeni yapılanması, işten çıkarmayla birlikte ekiplerde olan değişikler de Dragon Age’i etkiledi.

Dreadwolf, serinin 4. ana oyunu. Aslında bu oyun Joplin kod adıyla 2015’te geliştirilmeye başlandı. Oyunda özellikle hikaye anlatımı önceki oyunlara göre çok daha detaylı olacaktı. Proje konu olarak en iyi Dragon Age oyunu olarak nitelendiriliyordu. Fakat EA’in para hırsı Joplin isimli oyunun sonu oldu. Çünkü projede para kazanmaya yönelik Live Service yoktu. Bu yüzden Joplin iptal edildi. Live Service bir gelir modelidir. Mesela Fornite bu modele örnek verilebilir. 2018’de Dragon Age’in 4. oyunu Morrison kod adıyla yeniden geliştirmeye başladı. Fakat sonradan Morrison’dan Live Service ve çok oyunculu modlar çıkartıldı. Joplin projesinin yani asıl orijinal oyunun iptal edilmesinden sonra BioWare’da ayrılıklar yaşandı. Birçok deneyimli isim işten ayrıldı.

Modern Warfare 3 Oynanma Rakamlarında Zirveyi Gördü