BioWare, Mass Effect ve Dragon Age’e odaklandı

BioWare

BioWare, Star Wars: The Old Republic’in devam eden geliştirme ve içerik operasyonlarını Broadsword Online Games’e devretmeye hazırlanıyor.

Oyun dünyasında yine hareketlilik var, son gelişmelere göre EA ve Broadsword Online Games, Star Wars: The Old Republic için anlaşma imzaladı. Bundan sonra oyunla ilgili geliştirmelerden BioWare değil, Broadsword sorumlu olacak. EA yaptığı açıklamada, “Star Wars: The Old Republic’in çıkışından bu yana neredeyse 12 yıl geçti ve başarısını sürdürüyor. Ekibimizin oyunla ilgili yaptığı her şeyden gurur duyuyoruz. The Old Republic ekibini daha da büyütmeyi planlıyoruz. Online oyunlar konusunda uzman olan Broadsword ile görüşmeler yapıyoruz. Amacımız oyunumuz ve oyuncularımız için en iyi olanı yapmak” dedi.

The Old Republic’in çekirdek ekibinde yaklaşık olarak 70 – 80 kişi yer alıyor. Ekiptekilerin yarısından fazlasının Broadsword’a geçmesi bekleniyor. EA’da kalanlar ise şirket içinde başka yerlerde görevlendirilebilirler. Aksi takdirde işten çıkarılmayla karşı karşıya kalabilirler.

bioware

Bundan sonra Star Wars: The Old Republic’le ilgili güncellemeler, ek paketler, içerikler ve daha fazlası Broadsword tarafından yapılacak. Bu durum BioWare’e de avantaj sağlıyor diyebiliriz. Ünlü oyun stüdyosu kaynaklarını Dragon Age ve Mass Effect serisine yöneltebilecek. İki serinin yeni oyunları birkaç sene önce açıklandı, o zamandan beri yeni oyunlarla ilgili ortaya çıkan ayrıntılar az. Fakat Dragon Age’in yeni oyunu Dragon Age: Dreadwolf’un sancılı geliştirme süreci geçirdiği biliniyor.

Dragon Age: Dreadwolf, serinin 4. ana oyunu. Aslında bu oyun Joplin kod adıyla 2015’te geliştirilmeye başlandı. Oyunda özellikle hikaye anlatımı önceki oyunlara göre çok daha detaylı olacaktı. Proje konu olarak en iyi Dragon Age oyunu olarak nitelendiriliyordu. Fakat EA’in para hırsı Joplin isimli oyunun sonu oldu. Çünkü projede para kazanmaya yönelik Live Service yoktu. Bu yüzden Joplin iptal edildi. Live Service bir gelir modelidir. Mesela Fornite bu modele örnek verilebilir. 2018’de Dragon Age’in 4. oyunu Morrison kod adıyla yeniden geliştirmeye başladı. Fakat sonradan Morrison’dan Live Service ve çok oyunculu modlar çıkartıldı. Joplin projesinin yani asıl orijinal oyunun iptal edilmesinden sonra BioWare’da ayrılıklar yaşandı. Birçok deneyimli isim işten ayrıldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Dragon Age: Dreadwolf’un alfa sürümüne ait oynanış videosu sızdırıldı. Ancak videoyu izleyen çoğu kişi alfa sürümü olmasına rağmen oyunu beğenmedi.

Cyberpunk 2077’nin devam oyununun yapım tarihi belli oldu