Diablo 4’ün 1.1.3 güncellemesindeki yenilikler nedir?

123 60

Blizzard, Diablo 4’ün yeni güncellemesi hakkındaki detayları paylaştı. 1.1.3 güncellemesi 1.1.1 sürümü gibi oynanışta önemli değişiklikler içeriyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Diablo 4‘ün 1.1.3 güncellemesi 29 Ağustos’ta yani bugün çıkacak. Belki siz bu haberi okurken yayınlanmış bile olabilir. 1.1.3 yaması temel olarak hataları düzeltirken, oynanışı etkileyen birkaç önemli değişiklik içeriyor. Blizzard oyunculardan gelen geri dönüşleri değerlendirip, kitle kontrol etkilerini yeniden düzenledi.

Diablo 4’te karakterler, bazı düşmanların can sıkıcı kitle kontrol efektleriyle karşı karşıya gelebiliyor. Bunların bazıları arka arka oluyor ve uzun sürebiliyor. Bir süredir oyuncular düşmanların kitle kontrol etkilerinin gereğinden fazla uzun sürdüğünden şikayetçi olmuştu. 1.1.3 güncellemesi işte karakterler üzerindeki kitle kontrol etkilerini azaltıyor. Mesela karakterler iskelet okçuların attığı buz oklarından daha az etkilenecek. Soğuk rüzgardan kaçmak daha kolaylaşırken, duvarlar üst üste binip karakteri hareketsiz bırakmayacak.

Düşmanların sersemletmelerinin etkisi de daha azaltılmış. Karakterler sersemlemeden kaçınmak için daha fazla zamana sahip olacak. Soğutmanın da etkisi düşürüldü. Soğutmaya sahip düşmanlar (Mesela örümcekler gibi) karaktere eskisi gibi aynı etkiyi uygulayamayacak. Yılanların sersemletme etkisine sahip göz büyüsü ise 1.5 saniye yerine 1.25 saniyelik etkiye sahip. Yine aynı sayılabilir.

Ateş hasarı olan elitlerin de etkileri azaltıldı. Şöyle ki, bazı elitlerin altında ateş aurası yer alıyor. Öldükleri zaman da bu aura patlıyor ve etrafa ateş dalgası yayıyor. Artık bir ateş dalgası eksik olacak ve %20 daha az hasar verecek. Oyunda şişmiş ceset denilen düşmanlar var. Bu düşmanların da saldırısı %14 oranında azaltılmış.

diablo 4

Diablo 4 ‘Kan Sezonu’ açıklandı

Diablo’nun en yetkili ismi Rod Fergusson yaptığı açıklamada, oyuncuların vampir lordunun peşine düşeceğini ve yeni görev serisinin olacağını belirtti. Bununla birlikte karakterler 2. sezonda vampir güçlerine de sahip olacak. Oyunculara Erys adında vampir avcısı da eşlik edecek. Erys’i İngiliz aktris Gemma Chan seslendiriyor.

2. sezonla birlikte Diablo 4‘e beş oyun sonu boss’u ekleniyor. Bu boss’lar Unique ve Uber Unique eşyalar düşürme potansiyellerine sahip. Şöhret ödüllerinde ve eşyaların zulalandığı sandıkta güncellemeler olacak. Mücevherler artık envanterde yer kaplamayacak. Paragon ve yetenek puanları, iksir yükseltmeleri artık edebi veya önceki sezon karakteriyle elde edildiğinde yeni sezona taşınacak. Elementlere karşı dayanıklılık, kritik vuruş hasarı, kritik vuruş ihtimali, savunmasız, aşırı güç hasarı gibi noktalarda da değişiklikler olacak. Season of Blood duyurusunda Diablo 4’ün 12 milyon oyuncu kitlesine sahip olduğu da açıklandı.

Teknoloji dünyasında en iyi maaşları Google ve Meta veriyor