Baldur’s Gate 3’ün Xbox Series S sürümüne sonra eklenebilir

123 59

Baldur’s Gate 3’ün bu sene sonuna kadar Xbox Series X/S geleceği Gamescom 2023’te açıklandı. Oyunun Xbox Series S sürümünde Split-Screen özelliğinin olmayacağı belirtilmişti. Belki de bu özellik sonradan eklenebilir. İşte detaylar…

Geçtiğimiz günlerde sona eren Gamescom 2023’te birçok gelişme yaşandı. Larian Studios, Baldur’s Gate 3‘ün (BG3) yıl souna kadar Xbox Series X/S’e geleceğini duyurdu. Larian bu konuda Microsoft’la iş birliği yaptığını ve oyunun Xbox sürümlerinin çıkması için bir formül bulduklarını söyledi. Microsoft’un konsolları için bir kuralı var. Eğer bir oyun Xbox’a çıkacaksa hem X hem de S serisinde aynı özelliklere sahip olması gerekiyor. Oyunun özellikleri birinde eksik, birinde fazla olmuyor. Fakat BG3’te bu kural esnetildi. Çünkü oyunun Series S sürümünde Split-Screen yani bölünmüş ekran yok. Ancak Split-Screen konusunda yeni bir gelişme oldu.

Xbox’ın resmi Twitter hesabında BG3’ün Xbox Series S sürümüne Split-Screen’in eklenmesi için Larian ile çalışmalara devam edeceğiz tweet’i atıldı. Oyunun Split-Screen’e sahip olacağının garantisi yok, fakat olur da bir çözüm bulunursa, BG3’ün Xbox versiyonu çıktıktan sonra Split-Screen güncellemeyle eklenebilir.

Baldur's Gate 3

Larian Studios’tan Michael Douse, BG3 Xbox sürümünün PS5’le çapraz kayıt uyumluluğuna sahip olacağını belirtti. Böylece oyuncular tarafından merak edilen konulardan biri aydınlanmış oldu. Douse yaptığı açıklamada, “Çapraz kayıt sistemi için şüphe etmenize gerek yok. Larian hesap sistemi sayesinde çapraz kayıt özelliği sadece Xbox ve PC arasında değil, Xbox ve PlayStation 5 arasında da olacak. Tüm platformlar çapraz kayıtla uyumlu” dedi. Baldur’s Gate 3, 6 Eylül’de PS5 ve Mac’ler için piyasaya sürülecek.

Baldur's Gate 3

Orijinal Baldur’s Gate oyunu BioWare tarafından geliştirildi ve 1998’de piyasaya sürüldü. Çok sevildi ve sonra devam yapımı geldi. 2003’te 3. oyunun geliştirilmesine başlandı. Fakat oyunun haklarına sahip olan Interplay firması mali krize girdi ve kendisine bağlı olan geliştirici Black Isle Studios’u kapattı. Böylece Black Isle’ın üstünde çalıştığı Baldur’s Gate 3: The Black Hound, Baldur’s Gate: Dark Alliance 3 ve Fallout 3 oyunları da iptal oldu. Baldur’s Gate 3 de yıllarca ortalıktan kayboldu, bazen hakkında dedikodular çıksa da oyun bir türlü kendini göstermedi. Ancak Larian Studios beklenen duyuruyu 2019’da yaptı.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi ertelendi