Diablo 4 oyuncularını heyecanlandıran güncelleme

diablo 4

Blizzard, Diablo 4’ü güncellemeye devam ediyor. Oyunun 1.2.2 sürümündeki yaması yayınlandı. Neler değişiyor? Yenilik var mı?

BlizzCon 2023’te Diablo 4‘e Malignant sezonundaki güçlere sahip 5 farklı unique yüzük ekleneceği açıklanmıştı. Blizzard sözünü tuttu ve 1.2.2 güncellemesiyle söz konusu yüzükleri oyuna ekledi. Her karakter sınıfı için ayrı bir yüzük var. Ayrıca bu yüzükler hem sezon içinde hem de edebi diyarda kullanılabilir.

Güncellemede Kan Sezonu boss’larından biri olan Lord Zir’le ilgili iki kritik düzeltme var. Boss savaşlarında boss sersemlediğinde yanında bulunan yardımcılarının da sersemlemesi gerekir. Fakat Lord Zir’de bu durum yaşanmıyordu. Hatta bazı oyuncular Lord Zir’in yardımcılarının hiçbir şeyden etkilenmediğini ve bu yüzden karakterlerinin öldüğünü söylemişlerdi. Blizzard, 1.2.2’le problemi ortadan kaldırıyor.

diablo 4

Lord Zir’in yeniden spawn olmaması sorunu vardı. Bu hata ölüp spawn olup, boss’la yeniden savaşmaya giden bazı karakterlerin başına geliyordu. Yeni güncellemeyle birlikte artık böyle bir hata yaşanmıyor. 1.2.2 güncellemesi bahsettiklerimiz dışında genel olarak düzeltmeler ve oyunun performansında iyileştirme içeriyor.

Diablo 4’te Kan Sezonu kısa süre önce başladı. Yeni sezon genel olarak beğenilse de, oyuncular karakterlerinin kaçınırken, hareket ederken veya atla bir yere giderken neredeyse görünmeyen çok küçük engellere takılı kalmasından şikayetçi. Sosyal medya ve topluluk platformlarında yazılanlara bakarsak, küçük taşlar, çıkıntılar veya benzer cisimler gereksiz engeller oluşturuyor. Zindanlarda da bu durumun yaşandığına dikkat çeken oyuncular, bazen karakterlerinin bu engellere takılıp hareket edemediğini ve boşuna öldüğünü söylüyorlar. Şikayet edilen durum Diablo 4 ilk çıktığında da dile getirilmişti.

Konami’den beklenen Silent Hill 2 açıklaması geldi