Rapor: iPhone 15 Pro Max sevkiyatlarının artması bekleniyor

123 61

Apple hakkındaki birçok öngörüsü doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo yeni bir rapor paylaştı. Apple kahini lakaplı analist iPhone 15 Pro Max sevkiyatının bu hafta başlayacağını belirtti.

Ming-Chi Kuo’ya göre bu hafta iPhone 15 Pro Max‘in toplu sevkiyatları başlıyor. Bu haftadan sonra sevkiyatlar artarak devam edecek. Analist yeni Pro Max’in Eylül ayında piyasaya sürüleceğini, fakat bu modeli çıkış tarihinde teslim almak isteyen tüketicilerin hızlı davranması gerektiğini de vurguladı.

Diğer yandan iPhone 15 Pro Max’in kamera sensörü üretimindeki sorundan dolayı bir iki haftalık gecikmeyle karşı karşıya olduğu ileri sürülüyor. Geçtiğimiz günlerde 9to5Mac sitesi paylaştığı analist raporunda bu iddiayı gündeme getirmişti. Pro Max modelinde 6x yakınlaştırma sağlayacak olan yeni bir periskop kameranın olacağı belirtiliyor. Bu kamera sadece Pro Max’e özel olacak. iPhone 15 Pro’da söz konusu kamera yok. Standart iPhone 15’lerde ise ultra geniş ve geniş açılı kameralar var, fakat telefoto kamera bulunmuyor.

iphone 15 pro max

Sony’nin Pro Max’e ait görüntü sensörünü zamanında gönderemeyeceği ve bu yüzden de telefonun gecikmeli çıkacağı ifade ediliyor. Sony uzun zamandır iPhone’ların kamerasından sorumlu. Daha önce ITHome tarafından paylaşılan yakın tarihli raporda Sony’nin kamera üretiminde zorlanmaya başladığı ve bu yüzden TSMC ile iş birliği yaptığı ileri sürülmüştü. Apple’ın kamera üretiminde Sony’e baskı yaptığı söylenmişti.

Başka bir dedikoduda ise Sony’nin belirli sayıda gönderim yapacağını ve bu yüzden de yeni iPhone Pro Max’in en başta sınırlı sayıda satışa çıkabileceği söylendi. iPhone 15 ailesi büyük ihtimalle 12 Eylül’de tanıtılacak. 15 Eylül’de ön siparişlerin başlaması, 22 Eylül’de telefonların çıkması bekleniyor.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi ertelendi