Diablo 3 Satışları 20 Milyonu Geride Bıraktı

Diablo 3 Satışları 20 Milyonu Geride Bıraktı

Uzun yıllar süren bekleyişin ardından 2012 yılında piyasaya sürülen Diablo 3’ün bugüne kadar dünya genelinde 20 milyondan fazla satmayı başardığı açıklandı.

Oyun dünyasının en sevilen RPG serilerinin başında gelen Diablo serisi, 2001 yılında piyasaya sürülen Diablo II: Lord of Destruction’dan sonra uzun süre sessizliğe gömüldü. Ancak serinin hayranları tarafından yıllarca merakla beklenen Diablo 3 sonunda hayata geçti ve Blizzard Entertainment tarafından 2012 yılında piyasaya sürüldü. 2012 yılında PC’ye yönelik olarak satışa sunulmasının ardından 2013 yılı başında da PlayStation 3 ve Xbox One kullanıcılarının beğenisine sunulan Diablo 3, büyük ilgi gördü ve 2013 yılı sonuna kadar 15 milyon kopya satmayı başardı.

diablo_3

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri oyunseverlerden yoğun ilgi gören Diablo 3‘ün satışları bu yılın başında yayınlanan Reaper of Souls ek paketiyle birlikte önemli ölçüde arttı. Activision Blizzard tarafından yayınlanan resmi rakamlara göre yeni Diablo oyunu bugüne kadar dünya genelinde 20 milyondan fazla satmayı başardı. Üstelik oyunu yeni nesil konsollara taşıyacak olan Diablo 3: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition’ın önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmesiyle birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor.

Tom Clancy’s The Division’dan Yeni Görüntüler