Teknoloji dünyasında en iyi maaşları Google ve Meta veriyor

Google

Yayınlanan son veriler, teknoloji dünyasında yazılım mühendislerine en iyi maaşları Google ve Meta’nın verdiğini ortaya çıkardı.

Covid döneminde alevlenen küresel finansal krizin en çok yaraladığı sektörlerden biri teknoloji dünyası olduğu için son yıllarda teknoloji dünyasında pek çok değişim yaşandı. Bir dönem çalışma koşulları ve yüksek maaşları ile çalışanların düşlerini süsleyen teknoloji şirketleri, bir anda çalışanların her an işinden olabileceği, kalanların da eski ayrıcalıklarını mumla aradığı bir sektöre dönüştü. Zaten son dönemde yapılan araştırmalar, bu şirketlerde çalışanların memnuniyet seviyesinin gitgide düştüğünü gösteriyor. Ancak bazı şirketler yine diğerlerinden daha iyi şartlar sağlamaya devam ediyor. Bunların başında ise Google ve Meta geliyor.

metaMeta, personeli haftada en az üç gün ofiste gitmek zorunda kalacak

Teknoloji sektöründe çalışanların bir araya geldiği ve anonim bir şekilde bilgi paylaştığı Blind platformunda yayınlanan son verilere göre, söz konusu yazılım mühendisleri olduğunda teknoloji dünyasında en iyi maaşları Google ve Meta’nın verdiğini gösteriyor. Yazılım mühendisleri teknoloji şirketlerinin başlıca iş gücünü oluşturduğu düşünüldüğünde bu sektöre dair genel bir kanı oluşturmak için önemli bir done sunuyor.

Blind’da yayınlanan verilerin gösterdiği bir diğer önemli detay da Apple ve Microsoft’un özellikle sektöre yeni giren yazılım mühendislerine en düşük maaşı veren şirketler olması. Daha kıdemli yazılım mühendisleri söz konusu olduğunda ise bu iki şirket sektör standartlarına yakın bir maaş sunuyor. Ancak bu rakam Google ve Meta’nın gerisinde kalıyor. Öte yandan çaylak mühendisleri ile kıdemli olanların maaşları arasındaki farkı en geniş tutan şirket ise Amazon. Üstelik Amazon terfilerin en zor alındığı şirketlerden biri olmasıyla da dikkat çekiyor. Yani Amazon’da kıdemli mühendisler gayet iyi maaşlar alıyor olsa da sektöre yeni giren mühendisler hem çok daha düşük maaşlar alıyor hem de şirket içinde yükselmeleri diğer şirketlerdekinden çok daha uzun sürüyor.

Samsung Galaxy S23 FE hakkında yeni detaylar ortaya çıktı