Diablo 4’nun yeni sezonu sorunlu başladı

diablo 1

Diablo 4 Season of Blood veya diğer adıyla Kan Sezonu güncellemesi bugün çıktı. Fakat teknik problemler nedeniyle gecikme yaşandı.

Diablo 4‘ün yeni sezonu sancılı başlangıç yaptı. Güncelleme çıktı ancak Blizzard yaptığı açıklamada yeni sezonun teknik aksaklıklar yüzünden birkaç saat sonra oynanabilir olacağını belirtti. Şu an için söz konusu problemler çözülmüş görünüyor. Oyuna giriş yapıp yeni sezonu oynayabilirsiniz. Diğer yandan birkaç saatlik gecikme kullanıcıların da tepkisini çekti. Oyuncular Reddit ve Blizzard forumlarında Blizzard’ı sert şekilde eleştirdi.

Diablo 4 muhteşem çıkış yaptı ve kısa süre içinde en popüler oyunlardan biri oldu. Hatta satış rekoruna imza atarak, Blizzard tarihinin en hızlı satan oyunu olma unvanına erişti. Ancak oyunun End Game için yetersiz içerik sunması, 50. seviyeden sonra level atlamanın zorlaşması, zindanların daha önce açıklandığı şekilde olmaması, 1.1 yamasıyla birlikte deneyim puanının düşürülmesi, karakterlerin güçsüzleştirilmesi gibi durumlar D4’e olan ilgiyi hızla dibe çekti. 1. sezon da içerik olarak bekleneni veremedi. Blizzard güncellemelerle D4’ü toparlamaya çalışsa da ne yazık ki bu pek işe yaramadı. Oyuncular içerik eksiliğinden ve yapılanlardan dolayı tepki gösterdi, oyunu bırakanlar oldu. D4’ün öldüğü söyleyen kullanıcılar bile var. Bu yüzden Kan Sezonu çok kritik öneme sahip.

diablo 4

2. sezonda baş düşman bir vampir lordu. Bununla birlikte karakterler yeni sezonda vampir güçlerine de sahip oluyor. Oyunculara Erys adında vampir avcısı eşlik ediyor. Erys’i İngiliz aktris Gemma Chan seslendirdi.

Kan Sezonu içeriğinde D4‘e beş oyun sonu boss’u ekleniyor. Bu boss’lar Unique ve Uber Unique eşyalar düşürme potansiyellerine sahip. Şöhret ödüllerinde ve eşyaların zulalandığı sandıkta güncellemeler var. Paragon ve yetenek puanları, iksir yükseltmeleri artık edebi veya önceki sezon karakteriyle elde edildiğinde yeni sezona taşınıyor. Elementlere karşı dayanıklılık, kritik vuruş hasarı, kritik vuruş ihtimali, savunmasız, aşırı güç hasarı gibi noktalarda da değişiklikler yapıldı.

Apple iPad’ler yerine yeni Apple Pencil’ı duyurdu