Samsung’tan Galaxy Watch Ultra geliyor

samsung watch

Güney Koreli üretici Apple Watch Ultra 2’ye microLED ekranlı Galaxy Watch Ultra modeliyle cevap vermeye hazırlanıyor. İşte detaylar…

TechRadar ve GizmoChina’nın haberlerine göre teknoloji devi Galaxy Watch Ultra isimli yeni model üzerinde çalışıyor. Bu cihaz microLED ekranlı ilk Samsung akıllı saat olacak. microLED şu anda Galaxy Watch’lar tarafından kullanılan OLED’in yerini alacak.

microLED’in birçok avantajı var. Yüksek enerji verimliliğine, daha uzun kullanım ömrüne ve daha az ekran yanması riskine sahip. Ayrıca bu teknoloji daha iyi renkler, tepki süresi sunuyor. microLED’te arka ışık veya renk filtresi gerekmiyor. Bu da ekranın ince olmasını ve kasada daha az yer kaplamasını sağlıyor. Özetle Galaxy Watch Ultra diğer modellere göre daha ince olabilir, kasa içinde daha gelişmiş sensörler veya yeni donanımlar kullanılabilir.

Galaxy Watch Ultra

Galaxy Watch Ultra’nın etkileyici microLED ekran dışında bir dizi gelişmiş özelliğe de sahip olacağı vurgulandı. Ancak bu özelliklerin neler olduğuna dair herhangi bir ayrıntı yok.

Yeni saat, Apple Watch Ultra 2’le rekabet edecekse gelişmiş yongaya, dış faktörlere dayanıklı sağlam kasaya ve tasarıma, uzun pil ömrüne sahip olması gerekiyor. Diğer yandan Galaxy Watch Ultra normal modellere göre de daha pahalı olacaktır.

Apple da uzun yıllardır microLED ekran üzerinde çalışıyor. Apple son 10 yıl içinde microLED’i geliştirmek için 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptı. Cupertino’lu şirket microLED sayesinde hem Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak hem de ekran paneli üretiminde kontrol sağlamak istiyor. Analistler Jeff Pu ve Ming-Chi Kuo’ya göre microLED’li Apple Watch en erken 2025’te çıkabilir.

Diablo 4’nun yeni sezonu sorunlu başladı