Diablo 4’te deneyim puanı sessiz sedasız arttı

D4 Cinematic Still2 png jpgcopy scaled

Blizzard, Diablo 4’ün yeni sezonu için son hazırlıklarına devam ederken, oyun için ufak bir güncelleme çıkardı. Bu yama önemsiz gibi görünse de aslında kazanılan deneyim puanını yükseltiyor.

GamesRadar’ın haberine göre güncelleme oldukça küçük, ancak perde arkasında Dünya Kademesi 3 ve 4’teki kazanılan deneyim puanını artırıyor. Bu oran kademe 3’te %5, kademe 4’te ise daha yüksek olarak %15. Karakterlerin seviye atlaması özellikle 50. seviyeden sonra zorlaşıyor. Hatta 70’ten sonra daha da zor hale geliyor. Oyuncular Diablo 4‘ün ilk zamanlarında seviye atlamanın zor olduğu söylemişti. Fakat Blizzard oyunculardan gelen geri dönüşlere rağmen, felakete sebep olan 1.1 yamasıyla birlikte hem deneyim puanını azaltmış hem de karakterleri güçsüzleştirmişti. 1.1 güncellemesi ve 1. sezonun kötü başlaması da Diablo 4’ün kan kaybetmesine neden oldu.

diablo 4

Her ne kadar Blizzard oyunu toparlamak için güncellemeler çıkarıp iyileştirmeler yapsa da, oyuna ilgi oldukça azaldı. Geçtiğimiz günlerde D4’ün Twitch izlenme sayısına ilişkin haber gündeme geldi. Belirtilenlere göre izlenme sayısında %99’luk düşüş olmuş durumda. Twitch’te izlenme sayıları düşebiliyor. Ancak AAA bir oyun için izlenme sayısında %99 oranında azalma kötü bir durum. Ayrıca Güney Kore’de yapılan D4 etkinliğine de çok az ilgi gösterildi. Söz konusu etkinlikte iki takım karşı karşıya geldi ve canlı yayın gerçekleştirildi. Fakat yayının en yoğun olduğu zamanda bile izleyici sayısı 300 civarındaydı. Etkinliğin yapıldığı salonda koltuklar boş kaldı, sadece birkaç kişi vardı. Paylaşılan ekran görüntüleri ve oyuncuların yaptığı yorumlara göre D4’te şehirlerde başka oyuncularla karşılaşmak bile zorlaştı. Az kullanıcının oyunu oynadığı belirtiliyor.

Reddit başta olmak üzere birçok platformda oyuncuların bazıları Diablo 4’ün öldüğünü ve geri dönüşü olmayan şekilde büyük kitle kaybettiğini ileri sürüyor. Yeni sezon veya tam adıyla Kan sezonu kritik öneme sahip. Yeni sezonda sunulacak olan içerik oyunun yeniden ayağa kalkmasını sağlayabilir. Bir kısım kullanıcı da yeni sezonla oyunun toparlanma sürecine gireceğini düşünüyor. Ayrıca Blizzard önümüzdeki günlerde 2 saatlik 2 farklı yayın yaparak, Kan sezonu içeriğini tanıtmayı planlıyor.

Resident Evil 4 Separate Ways DLC’sinden yeni video geldi