Diablo 4’e sonunda istenen özelliklerden biri geliyor

123 2

Diablo 4’ün Season of Blood veya tam adıyla Kan Sezonu güncellemesi daha yayınlanmadı. Fakat Blizzard şimdiden bir sonraki yamayla ilgili bazı detayları ortaya koydu.

Diablo 4‘ün (Kısaca D4) yeni sezonu merakla bekleniyor. Kan Sezonu 1.2.0 güncellemesiyle oyuna eklenecek ve şimdiye kadarki en büyük güncelleme olacak. 2. sezonla birlikte oyunda önemli değişiklikler gerçekleşecek. Yeni sezonda baş düşman vampir lordu olacak. Bununla birlikte karakterler 2. sezonda vampir güçlerine de sahip olacak. Oyunculara Erys adında vampir avcısı da eşlik edecek. Erys’i İngiliz aktris Gemma Chan seslendiriyor. Ancak konumuz yeni sezon değil, aslında yeni sezon güncellemesinden sonra gelecek olan 1.2.1 yaması.

1.2.1 güncellemesi Ekim ayı sonunda yayınlanacak. Yani 17 Ekim’de çıkacak Kan Sezonu güncellemesinden neredeyse 2 hafta sonra. Küçük bir yazılım paketi olacak, fakat içeriğinde iki büyük değişiklik var. Bunlardan ilki eğitim mankenleri. Bu mankenler Kyovashad bir mahzende yer alacak. Karakterler böylece güçlerini test edebilecek. Oyuncular eğitim mankenlerinde boss’lar dahil olmak üzere düşman türünü, zorluk derecesini (Elit vb…) seçebilecek.

diablo 4

Güncellemenin belki de en iyi yanına ve ikinci büyük değişikliğe gelelim. Diablo 4’ün çıkmasından bu yana oyuncular Paragon yeteneklerini sıfırlama seçeneği olmasını istiyordu. Evet, 1.2.1 yamasıyla Paragon sıfırlama oyuna ekleniyor. Fakat Blizzard sıfırlamanın ne kadara altın karşılığında olacağını söylemedi.

D4, Blizzard tarihinin en çok satan oyunu oldu. Oldukça ilgi gördü, fakat 1.1 yamasıyla birlikte deneyim puanının düşürülmesi, karakterlerin güçsüzleştirilmesi gibi durumlar oyuncuların canını sıktı. 1. sezon da içerik olarak bekleneni veremedi. Blizzard güncellemelerle Diablo 4’ü toparlamaya çalışsa da ne yazık ki bu pek işe yaramadı. Oyuncular içerik eksiliğinden ve yapılanlardan dolayı tepki gösterdi, oyunu bırakanlar oldu. Yapımın sıkıcı hale geldiğini söyleyen birçok kullanıcı var. Bu yüzden yeni sezon çok kritik öneme sahip.

Unity’nin tartışma yaratan kararı CEO’yu işinden etti