Blizzard Diablo 4’te yine hayal kırıklığı yaşattı

123 7

Blizzard, Kan Sezonu (Season of Blood) ile ufak çaplı heyecan dalgası yarattı. Yeni sezon bazı oyuncular tarafından öldü gözüyle bakılan Diablo 4’ü biraz toparlayacak görünüyor. Fakat Blizzard yine yapacağını yaptı ve düzeltmesi istenen bir yere dalga geçer gibi çözüm getirdi. Yine tepkileri üstüne çekti.

Blizzard’ın sinir edici bir yanı vardır. Herhangi bir oyununda hataları düzeltir, içeriği zenginleştirir, oyuncuların istediklerini yapıma ekler. Ancak güllük gülistanlık bu durum şirketin bir problemi oldu bittiye getirmesiyle bozulur. Geçmiş yıllarda WoW, StarCraft, Warcraft, eski Diablo oyunlarında bunun örnekleri yaşandı. Oyuncular tepkiler verince durum tatlıya bağlandı. Aynı olay Diablo 4 (D4) için de geçerli olacak.

diablo 4

Kan Sezonu, 1.2.0 güncellemesiyle Diablo 4’e eklenecek, köklü değişiklikler ve iyileştirmeler yapacak. Oynanış, performans, eşyalar, karakterler vs… aklınıza gelebilecek her noktada değişiklikler var. Buraya kadar çok güzel olsa da, yeni sezon oyuncuları sinir eden platin ödülüne basit çözüm getiriyor. D4’te ücretli para birimi platin kullanılıyor. 1. sezonda toplamda 666 platin ödül olarak verildi. 666 platin oyunun mağazasında herhangi bir kozmetik alınamıyor. Yeni bir savaş bileti almaya da yetmiyor.

Oyuncular platin ödülünün artırılmasını istemişti. Reddit ve Blizzard forumlarında bu konuyla ilgili bir sürü başlık açıldı. 1.2.0 güncellemesinin notlarında 2. sezonun 700 platin ödül vereceği belirtiliyor. Blizzard, 34 platin artırarak oyuncuların istediklerini çözmüş. Kozmetik ürünlerin fiyatları düşmeyeceği için yine pamuk eller cebe durumu yaşanacak görünüyor. Sonuç olarak bahsettiğimiz 700 platinlik ödül şimdiden oyuncular tarafından tepki çekmeye başladı. Umarız 3. sezonda platin ödülü daha fazla olur. Kan Sezonu güncellemesi 17 Ekim’de yayınlanacak.

Samsung Galaxy S24’ün nerede tanıtılacağı belli oldu