Apple iPad’ler yerine yeni Apple Pencil’ı duyurdu

123 17

Sonunda iPad’ler hakkındaki bilmece çözüldü. Apple, yeni iPad Air ve iPad mini yerine USB-C bağlantısına sahip uygun fiyatlı Apple Pencil’ı açıkladı. İşte detaylar…

Birkaç gündür Apple’ın yeni iPad’leri tanıtacağı iddia ediliyordu. Supercharged News ve 9to5Mac gibi kaynaklar tarafından bu durum gündeme getirilmişti. Mark Gurman ise tabletlerin duyurulmayacağını söyledi. Mac Otokara ise iPad’ler yerine Apple Pencil 3’ün açıklanacağını belirtti. Mark Gurman ve Mac Otokara’nın dedikleri doğru çıktı. Fakat Apple Pencil 3 değil, uygun fiyatlı ve USB-C bağlantısına sahip yeni Apple Pencil tanıtıldı.

Yeni model, 1. ve 2. nesil arasında yer alıyor. USB-C portu sürgülü kapağın arkasına gizlenmiş. Tasarımı 2. nesil kalemle aynı. Mat yüzeyi var. Kalemi iPad’in yan tarafına manyetik olarak tutturunca uyku durumuna geçiyor. Böylece pil ömrünü koruyor. USB-C’li model diğer kalemler gibi düşük gecikme süresine ve eğim hassasiyetine sahip. Fakat basınç hassasiyeti, kablosuz şarj ve eşleştirme, çift dokunmayla araç kitlerini değiştirme gibi özellikleri yok. Bununla birlikte yeni kalem, 1. nesil modelin aksine iPad Pro modellerindeki Apple Pencil Hover’ı da destekliyor. USB-C portuna sahip tüm iPad modelleriyle de uyumlu.

apple pencil

Kasım ayı başında çıkacak USB-C’li modelin Türkiye fiyatı 2.699 TL. Kutu içinde kalem dışında başka bir şey yok. Elinizde USB-C kablosu varsa kullanabilirsiniz, yoksa ayrıca satın almanız gerekecek.

Apple Pencil 3 ne olacak? İddia edilenlere göre yeni iPad Pro’larla birlikte açıklanabilir. 3. nesil kalemin çizim, teknik çizim veya boyama yapmak için değiştirilebilir uçlarla birlikte piyasaya sürüleceği söyleniyor. Fakat Apple’ın üç tane temel uçla sınırlı kalmayacağı ve daha fazla uç seçeneğinin kullanıma sunulacağına dair bir dedikodu var.

Minecraft şu ana kadar 300 milyondan fazla kopya sattı