Diablo 4’ün yeni sezonu için geliştirici yayını yapılacak

diablo 4 1

Diablo 4’ün 2. sezonu için fazla zaman kalmadı. Blizzard, Season of Blood veya Türkçe adıyla Kan sezonu için özel canlı yayın yapmayı planlıyordu. Bu yayınla ilgili yeni açıklama geldi.

Blizzard, Diablo 4‘ün 2. sezonunda neler olduğunu canlı yayınla tanıtacak. Bu geliştirici yayını yeni sezonla birlikte oyuna eklenecek olan içerikler hakkında daha fazla detay verecek. Hatta sezonun geniş içeriğinden dolayı iki saatlik iki farklı yayının yapılabileceği konuşuluyordu. Blizzard’dan Adam Fletcher yaptığı açıklamada gelecek hafta yayın tarihi ve ilgili tüm detayların belli olacağını belirtti.

Diablo 4’ün bir sonraki sezonu Kan Sezonu, 17 Ekim’de başlayacak. 2. sezonda baş düşman vampir lordu olacak. Bununla birlikte karakterler 2. sezonda vampir güçlerine de sahip olacak. Oyunculara Erys adında vampir avcısı da eşlik edecek. Erys’i İngiliz aktris Gemma Chan seslendiriyor.

diablo 4

2. sezonla birlikte Diablo 4‘e beş oyun sonu boss’u ekleniyor. Bu boss’lar Unique ve Uber Unique eşyalar düşürme potansiyellerine sahip. Şöhret ödüllerinde ve eşyaların zulalandığı sandıkta güncellemeler olacak. Mücevherler artık envanterde yer kaplamayacak. Paragon ve yetenek puanları, iksir yükseltmeleri artık edebi veya önceki sezon karakteriyle elde edildiğinde yeni sezona taşınacak. Elementlere karşı dayanıklılık, kritik vuruş hasarı, kritik vuruş ihtimali, savunmasız, aşırı güç hasarı gibi noktalarda da değişiklikler olacak.

Diablo serisinde sezon içeriğine erişmek için de yeni karakter açmak gerekiyor. Yıllardır olan bir sistem. Fakat bazı oyuncular bu durumdan aşırı şikayetçi. İnsanlar çalıştıklarını ve yeni bir karakter geliştirmek için zamanı olmadıklarını söylüyorlar. Eski karakterlerin sezon içeriğine dahil edilmesini istiyorlar. Blizzard bu konuda açıklama yapmadı.

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın açıklaması kısa süreliğine heyecana neden oldu