Diablo 4’ün Yeni Sezonu Ne Zaman Çıkacak?

diablo 1

Blizzard dün Twitter’da yaptığı açıklamada Diablo 4’ün 3. sezonu için tanıtım tarihini duyurmuştu. Şimdi de yeni sezonun ne zaman yayınlanacağı belli oldu.

Diablo 4‘ün giriş ekranında sağ üst köşede oyunla ilgili gelişmelerin verildiği mesaj kısmı var. Burada sunucu bakımı, uyarılar, güncelleme tarihi gibi birçok bilgi verilir. Bir iki gün öncesine kadar mesaj kısmında ‘Kan sezonu bitiş tarihi 23 Ocak 2024’ yazıyordu. Ancak bu mesaj değişti ve ‘Sonraki sezonun başlangıcı 23 Ocak 2024’ yazıyor. Özetle 23 Ocak Salı günü 3. sezon oyuncuların beğenisine sunulacak. Zaten Blizzard’ın klasik yayın takvimine bakarsak eski sezonun bitişi, yeni sezonun başlangıcına denk gelir. Şöyle ilginç bir durum daha var, Reddit’te geçen bir iddiada Blizzard’ın 3. sezonu biraz daha geç çıkaracağı ileri sürülmüştü. Ama son gelişmeyle birlikte bu söylenti yalanlanmış oluyor.

Diablo 4’ün yeni sezon duyurusu 16 Ocak’ta gerçekleşecek. 18 Ocak’ta da Blizzard canlı yayın yapıp, 3. sezonla ilgili tüm detayları açıklamayı planlıyor. Gelecek sezon Uber Boss’un Andariel olma ihtimali var, ancak bunun da dedikodu olduğunu belirtelim.

diablo 4 1

Diablo 4, Blizzard tarihinin en çok satan oyunu olmayı başardı. Muhteşem başlangıç yaptı. Fakat 1.1 güncellemesinin karakterleri nerf’lemesi, Uber Unqiue düşürme ihtimalini iyice azaltması, seviye atlamayı zorlaştırması gibi yaptığı değişiklikler Diablo 4’ün kısa süre içinde dibi görmesini sağladı. Oyuna olan ilgi azaldı, Diablo 4’ü bırakan birçok kullanıcı da oldu. Hatta yapımın Twitch’teki izlenme sayıları çok kötü durumdaydı. Fakat Blizzard, 2. sezon yani Kan sezonu sayesinde oyunu biraz daha toparlamayı başardı. Yine de ünlü oyun yapımcısı halen eleştiriliyor. 3. sezon bu yüzden önemli. Oyuncular, yeni sezonun içeriği daha da yükseltmesini bekliyor.

Blizzard’ın açıklamasına göre Diablo 4 çıktığından bu yana 1 trilyon canavar yok edildi. 2.4 milyon Hardcore karakteri öldü. Butcher tarafından öldürülen oyuncu karakteri sayısı ise 37 milyon. Oyuncuların en çok tercih ettiği sınıflar ise Necromancer ve büyücü oldu. Blizzard ayrıca gelecek güncellemelerde önemli değişiklikler ve yenilikler olacağının sinyalini de verdi.

POCO X6 ve POCO M6 Pro ’nun  Ön Satışı Başladı