Diablo 4 Game Pass’e mi geliyor?

Diablo 4

Son dönemin çok konuşulan oyunu Diablo 4’ün çok yakında Game Pass’e geleceği iddialarına Blizzard başkanı açıklık getirdi.

Uzun yıllardır heyecanla beklenen Diablo 4, 6 Haziran’da oyun severlerle buluştu ve tahmin edildiği gibi oyuncular tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Mobil oyun Diablo Immortal’ı saymazsak 11 yıl sonra çıkan ilk Diablo oyunu olan Diablo IV, Diablo 3’ün hayal bile edemeyeceği kadar başarılı bir başlangıç yaptı. Kısa sürede milyonlarca oyuncuya ulaşan yeni Diablo oyunu, daha şimdiden Blizzard adına pek çok rekora imza attı.

Daha birkaç yıl öncesine kadar Diablo 4 gibi sansasyonel bir oyunun çıkışından kısa süre sonra Game Pass gibi bir platforma gelmesi söz konusu bile olamazdı. Ancak Game Pass oyun dünyasında dengeleri değiştirdiği için bugün bu ihtimal konuşulmaya başlandı. Nitekim son günlerde oyun dünyasında kulislerde konuşulan konulardan biri de Diablo 4’ün Xbox Game Pass’e gelmesi ihtimaliydi. Microsoft’un Activision Blizzard’ı bünyesine katmak üzere olması, bu ihtimalin ciddi ciddi göz önüne alınmasına sebep oldu. Öyle ki Blizzard bu konuda resmi bir açıklama gereği duydu.

Xbox Game Pass bir aile planı alacak

Blizzard başkanı Mike Ybarra, bu hafta konu hakkında bir açıklama yaparak Diablo 4’ün Xbox Game Pass’e geleceği iddialarına açıklık getirdi. Ybarra, Game Pass abonelerinin umutlarını yıktı. Çünkü Blizzard başkanı sevilen oyunun Game Pass’e geleceği iddialarını kesin bir dille yalanladı. Ybarra’nın böylesine net bir dille bu haberleri yalanlaması, stüdyonun kesinlikle böyle bir planı olmadığı konusunda oyun dünyasını ikna etmiş görünüyor.

Microsoft her ne kadar Activision Blizzard’ı alarak Diablo serinin yeni sahibi olacak olsa da, böylesine popüler ve bu kadar iyi satan bir oyunu Game Pass’e getirmek istememesi aslında anlaşılabilir bir karar olur. Çünkü Diablo IV satışları yakın zamanda hız kesmeyecek gibi duruyor.

Nothing Phone 2 resmen tanıtıldı