Diablo 4 Xbox Game Pass’e Geliyor

diablo 4 1 2

Sonunda oyuncuların beklediği duyuru gerçekleşti. Diablo 4’ün Game Pass’e geleceği açıklandı. İşte detaylar…

Resmi açıklamaya göre Diablo 4, 28 Mart’ta Xbox Game Pass’e eklenecek. Daha önce ortaya atılan iddialarda Diablo 4’ün yaz başında Game Pass için yayınlanacağı söyleniyordu. Sonuç olarak dedikodular yalanlanmış oldu. Bu güzel bir haber olsa da, Diablo 4 için işler pek iyi gitmiyor. Blizzard, 2. sezonda toparladığı oyunu 3. sezonda yine bozmayı başardı. Yeni sezonu beğenen oyuncular var, ama 2. sezonun yaptığı patlamayı son sezon yapamadı. Oyuncular genel olarak şikayetçi. Blizzard’ın güncellemelerle 3. sezonu daha da geliştirmesi bekleniyor.

Blizzard’ın eleştirildiği diğer kısım da mikro ödemeler. Oyun mağazasında Diablo 4’ün kozmetik eşyaları pahalı. Fakat yeni satılmaya başlanan portal paketi büyük tepki gördü. 5 farklı renkteki portal ve 1000 platin için 30 dolar ücret isteniyor. Birçok oyuncu portal paketinin neredeyse oyunun yarı fiyatında olduğunu belirtiyor. Kullanıcılar 30 doların üstüne biraz daha para konularak tam sürüm başka bir oyun bile alınabileceğini vurguladı. Yapılan eleştirilerde portal kozmetiği gibi içeriklerin oyunda ödül olarak verilmesi gerektiği savunuluyor.

diablo 4 4

Diablo 4’ün 1.3.2 sürümünde yeni güncellemesi de yayınlandı. Güncelleme yeni sezon ve oyun genelinde birçok iyileştirme içeriyor. Fakat bu yamanın asıl odak noktası Uber Unique eşyalar. Artık oyuncular Uber eşyaları parçalayıp yani dönüştürüp yeni Uber Unique’ler yapabilir. Her Uber Unique parçalandığında Resplendent Sparks isimli özel malzeme çıkıyor. Toplamda 5 adet Resplendent Sparks malzemesi yeni bir Uber Unique yapmayı sağlıyor. Aslında güncelleme oyuncuların kullanmadığı Uber Unique’leri yeniden değerlendirmeye imkan tanıyor.

1.3.2 güncellemesi Duriel dışında Uber Unique düşürme şansını da artırıyor. Fakat bu artışın ne kadar olduğu belli değil. Yani 1500’de 1 ihtimalden 1499’da 1 ihtimal yükselmiş olabilir. Duriel’in Uber eşya düşürme ihtimalinin %2 olduğunu da hatırlatalım. Duriel’de bir değişiklik yapılmadı.

iOS 18 Apple’ın En Büyük Güncellemelerinden Biri Olacak