1996 yapımı Diablo 1 tekrardan satışa sunuldu

diablo

Oyun sektörünün klasiklerinden biri olarak kabul edilen Diablo 1, yaklaşık olarak 23 yıl aradan sonra tekrardan satışa sunuldu. İşte oyunun fiyatı ve diğer detaylar.

Oyun dünyasında tüm oyun severler tarafından klasik olarak kabul edilen belli başlı yapımlar vardır. Half Life, Doom, Diablo, Age of Empires, Resident Evil ve Warcraft klasik olarak kabul edilen oyunlara örnek olarak gösterilebilir. Zaman zaman bu oyunların iyileştirilmiş grafiklerle sektöre geri döndüğüne tanıklık ediyoruz.

Örneğin geçtiğimiz günlerde Resident Evil 2 yeniden yapım versiyonu ile PC ve konsollarımıza konuk olmuştu. Şimdi ise aynı durumda 1996 yılında satışa sunulan Diablo 1 için de geçerli.

Orijinal Diablo 23 yıl aradan sonra tekrardan satışta

1996 yılında Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ilk Diablo oyunu hayli geniş bir kullanıcı kitlesine erişmeyi başarmıştı. Şimdi bu oyun yaklaşık olarak 23 yıl sonra tekrardan satışa sunuldu.

Şu anda yalnızca GOG üzerinden satışa sunulan oyunun fiyatı ise 9.9 dolar. TL bazında düşünürsek Diablo 1’in yenilenmiş versiyonunu 55TL’ye satın almak mümkün. Peki bu oyun size neler sunacak?

Oyunun içerisinde iki ayrı mod yer alıyor. İlk mod yüksek çözünürlük, directIP multiplayer hizmeti ve Windows 10 desteği sunuyor.

Diğer mod ise 800 x 600 çözünürlük ve 4:3 ekran oranı ile klasik bir Diablo 1 deneyimi vaat ediyor. Eğer sıkı bir Diablo tutkunuysanız, bu oyunu satın almanızı tavsiye ederiz.

PUBG’nin yeni haritası ortaya çıktı