Oyuncular Diablo 4’te eşya sisteminin değişmesini istiyor

diablo 1

Diablo 4’da sular durulmuyor. Oyuncular Blizzard’ın eşya sistemini komple yeniden elden geçirip, değiştirmesi gerektiğini belirtiyor.

Yıllardır beklenen Diablo 4 haziran ayı başlarında oyuncularla buluştu. Muhteşem çıkış yapan ve satış rekoru kıran oyun daha sonra büyük hızla kan kaybetmeye başladı. End Game’de oyunun kısır döngüye girip sıkıcı hale gelmesi, Blizzard’ın 1.1 güncellemesinde yaptığı hatalar oyuncuların ilgisinin azalmasına neden oldu. 1. sezon da bekleneni veremedi. Diablo 4, 2. sezonla birlikte biraz toparlanmış durumda. Geri dönen oyuncular da oldu. Şimdilik durumlar eskisinden iyi gibi görünse de birçok oyuncu eşya sisteminden şikayetçi. Aslında ganimet ve eşyalar Diablo 4 çıktığından bu yana tartışılan nokta oldu. Reddit’te açılan yeni konuyla birlikte eşya sistemi tartışması tekrar alevlendi.

IchBinIch92 nickli kullanıcı açtığı konuda D4’ü genel olarak sevdiğini belirtirken, eşya sisteminin çok başarısız olduğunu vurguladı. Yazdığı mesajda ise şunları belirtti: “Dün kan hasadı etkinliğine girdim. 15 dakika içinde 100 tane efsanevi ve unique eşya elde ettim. Karakterim 65. seviye olmasına rağmen topladığım eşyaların hiçbiri kullanışlı değildi. Her gün böyle oluyor. Tonlarca eşya düşürüyorsunuz ancak %99’u berbat. Unique, efsanevi eşya düştüğünde heyecanlandırmıyor. Aralarında iyi özelliklere sahip olan birini bulmak için teker teker bakmam gerekiyor. Yararlı iyi bir eşyaya denk gelme şansı neredeyse sıfır. Eşya sistemi komple yenilenmeli. Daha yüksek kalitede az eşya olmalı. Blizzard kimsenin umurunda olmayan gereksiz özellikleri kaldırmalı. Envanterde istenilen özelliklerde eşyaları bulmak için filtre sistemi getirilmeli. Böylece tek tek bakmaya gerek kalmaz”

diablo 4

Eşyalarla ilgili konu kısa süre içinde birçok yorum aldı. IchBinIch92’ye destek verenler çoğunlukta oldu. Birçok oyuncu eşya sisteminin değişmesi gerektiğini vurgularken, Blizzard’ı da eleştiri yağmuruna tuttu. Şirketin güncellemeler ve iyileştirmelerle ilgili ağır hareket ettiğini vurgulayan oyuncular oldu. Mesela WhiteWarrior_1985 nickli kullanıcı, “Blizzard oyunu en başta katletti. Katletmek dışında başka kelime bulamıyorum. Elini çabuk tutup hızlı olması gerekirken her şeyi ağırdan alıyor. Oyun çıkalı kaç ay oldu. Eşyalarla ilgili değişikliklerin bazıları birkaç ay içinde yapılabilirdi. Fakat Blizzard bu durumu umursamıyor” yorumunda bulundu. Şirketin yavaş davrandığına yönelik benzer başka yorumlar da var.

Bu konu Reddit’le sınırlı kalmadı, Blizzard forumlarında, ResetEra gibi yerlerde de tartışmaya açıldı. Blizzard geri dönüşleri değerlendiriyor. Şirket geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada oyunculardan gelen her türlü şikayet ve talebi değerlendirdiklerini, planlı şekilde hareket ettiklerini söylemişti.

Apple 5G modem yongasının fişini çekiyor