Ubisoft’tan Beyond Good and Evil açıklaması geldi

123 43

Beyond Good and Evil’ın 20. yıl özel sürümüyle ilgili sızıntılar olmuştu. Oyun geçtiğimiz günlerde Microsoft Store’da yanlışlıkla listelenmişti. Ubisoft daha fazla beklemeden sonunda resmi duyuruyu yaptı.

Ubisoft, Twitter’da yaptığı açıklamada, “Görünüşe göre artık her şey ortaya çıktı. Beyond Good and Evil‘ın 20. yılı dönümü kutlu olsun. Oyunun resmi lansmanı 2024 başlarında gerçekleşecek. Yapımın erken geliştirme sürümü bazı Ubisoft+ aboneleri için yanlışlıkla yayınlandı. Bu karışıklık için özür dileriz. Oyunun son hali olmadığını da belirtiriz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkürler” dedi. Böylelikle oyun resmiyete kavuştu ve 2024 başlarında çıkacağı da onaylanmış oldu.

Beyond Good and Evil 20th Anniversary Edition’ın çıkacağı platformlar belli olmasa da, yapım geçtiğimiz ağustos ayında ABD Derecelendirme Kurulu tarafından PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S ve Nintendo Switch için listelenmişti.

Beyond Good and Evil

Yıllardır beklenen Beyond Good and Evil 2 ne durumda? Devam yapımı aslında halen hayatta. Fakat oyunun yönetmeni Emile Morel’in ölümü, yaşanan aksilikler geliştirme aşamasını oldukça uzattı. Ubisoft mayıs ayında verdiği iş ilanında Beyond Good and Evil ekibine katılacak animasyoncular aradığını belirtmişti.

Ubisoft diğer yandan bir dizi Assassin’s Creed oyunu üzerinde çalışıyor. Bunlardan birisi Assassin’s Creed IV: Black Flag Remake olacak. Şirketin planları hakkında bilgi sahibi olan isimsiz kaynaklara göre Black Flag Remake daha ilk aşamalarda ve çıkmasına birkaç sene var. Assassin’s Creed serisinde okyanus ve su teknolojisinin geliştirilmesinde önemli rolü olan Ubisoft Singapore’dan bir ekip de Black Flag Remake’te yer alıyor. Bu ekiptekiler oyunun günümüze daha etkileyici şekilde uyarlanmasına yardımcı olacak. Ubisoft konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmayı da reddediyor.

Black Flag Remake’in, Assassin’s Creed: Odyssey ve Valhalla gibi oyunlara benzer dünyaya mı yoksa daha büyük oyun alanına mı sahip olacağı belli değil. Ancak Black Flag’in en popüler yönlerinden biri gemiden gemiye savaştı. Ubisoft’un yeniden yapımda bu kısmı daha parlatacağına hiç şüphe yok.

Oyuncular Diablo 4’te eşya sisteminin değişmesini istiyor