Diablo 4 Blizzard’a Bazı Dersler Verdi

diablo 4 1

Diablo 4’ün piyasaya sürülmesinden bu yana 6 ay geçti. Oyun bu zaman içinde birçok iniş çıkış yaşadı. Diablo 4’ün en başındaki isim Rod Fergusson oyunun son durumunu değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Electronic Playground Network kısa süre önce Rod Fergusson’la röportaj gerçekleştirdi. Fergusson, Diablo 4 kullanıcılarından gelen tepkilere göre bazı yamalar hazırladıklarını ve bunların zorluğundan bahsetti. Ayrıca gelecek güncellemelerde daha hassas davranacaklarını da vurguladı. Fergusson, bozuk nitelendirilen ancak eğlendiren mekaniklerin sorun edilmemesi yönünde dersler aldıklarını vurguladı ve şunları söyledi:

“Bazı zamanlar geliştirici olarak eğlenceye değil de dengeye odaklanıyorsunuz. Her şey aynı seviyede olmalı diyebilir ve adaletli bir sistem için çabalayabilirsiniz. Bazen oyuncuların bozuk ve dengesiz noktalardan yararlanıp eğlendiklerini görüyorsunuz. Bu anlar çok eğlenceli hissettiriyor. Biz de bunu benimsemeye çalıştık. 2. sezonda büyücülerde yıldırım topu isimli (Ball-Lightning) build kullanıldığını görüyoruz. Aslında çok saçma ama her seferinde ‘bırakın insanlar eğlensin daha sonra ilgileniriz’ diyoruz.”

Diablo 4

Rod Fergusson açıklamaları Blizzard’ın oyunun en başındaki politikasını nasıl değiştirdiğini de ortaya koyuyor. Blizzard oyunun 1.1 güncellemesinde karakterlerin gücünü düşürmüş, Uber Unique eşya bulma ihtimalini azaltmış ve oyunu daha zor hale getirmişti. Ayrıca oyuncular Diablo 4’ün End Game kısmında yapılacak bir şeyin olmadığını da söylemişti. İlk çıktığında satış rekorları kıran oyun, kısa süre içinde çökmeye ve oyuncuların uzaklaşmasına sebep oldu. 1. sezon da istenileni veremedi. Hatta 1. sezon yayınladığı gün olan hatalar her şeyin üstüne tuz biber ekti. Kan Sezonu yani 2. sezonla birlikte yeni oyun sonu boss’ları, Uber eşya düşme olasılığının yükselmesi, karakterlerin güçlendirilmesi ve daha birçok iyileştirme Diablo 4’ü biraz daha toparladı.

Blizzard halen resmi bir açıklama yapmamış olsa da 3. sezon hakkında da bir dedikodu var. Şirkete yakın kaynaklara göre yeni sezonda yeni Uber boss Andariel olacak. Kan Sezonu içinde Uber boss Duriel olmuştu, 3. sezonda Andariel’in yer alması şaşırtıcı değil. Büyük ihtimalle 3. sezon içeriği ocak ayının 2. haftasında özel canlı yayınla açıklanır.

Bu arada Blizzard’ın Diablo 4 ek paketi Vessel of Hatred’i 100 dolardan satışa sunmak gibi planı olduğu ortaya çıktı. YouTube kanalı Bellular News’e göre Blizzard bir oyuncuya gizli anket gönderdi. Sızdırılan bu ankette 50, 70, 80 ve 100 dolarlık dört farklı fiyatlandırma seçeneği var. Her seçenek oyun içi para birimi Platin dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunuyor.

DLC’nin 50 dolarlık sürümü bir tane Unique eşya sunarken, 100 dolarlık sürümde ise efsanevi bir özelliğin kilidi açılacak, daha fazla platin para içerek ve ek pakete daha erken erişim imkanı sağlayacak. Ancak oynanışı etkileyen efsane özellik veya Unique eşya gibi ekstralar Blizzard’ın işi iyice pay-to-win özelliğine dayandırdığını gösteriyor.

Galaxy S24’ün Çeviri Özelliği iPhone’larla da Uyumlu Olacak