Blizzard Diablo 4’te Mikro Ödemelerin Suyunu Çıkardı

diablo 1

Blizzard yine yapacağını yaptı. Diablo 4’ün yarı fiyatında kozmetik paketi satışa çıktı.

Diablo 4‘te zırhların, silahların vs… dahil olduğu birçok kozmetik ürün satılıyor. Bazılarının fiyatları gerçekten de inanılmaz. Ancak Blizzard’ın yeni satışa sunduğu kozmetik paketi pes dedirtti. Yeni paket içeriğinde 5 farklı portal görünümü ve 1000 platin yer alıyor. Aslında portalların çoğu yeniden renklendirilmiş. Teknik olarak 5 portal kozmetiği 20 dolar, ancak Blizzard 30 dolar istiyor. Aradaki 10 dolarlık fark platinin parası oluyor. Blizzard oyuncuları sistemde tutup, platinleri başka kozmetiğe harcatmak istiyor. Bu durum oyuncular tarafından hiç ama hiç iyi karşılanmadı.

Reddit ve sosyal medyada Blizzard eleştirildi. Birçok oyuncu portal paketinin neredeyse oyunun yarı fiyatında olduğunu belirtiyor. Kullanıcılar 30 doların üstüne biraz daha para konularak tam sürüm başka bir oyun bile alınabileceğini vurguladı. Yapılan eleştirilerde portal kozmetiği gibi içeriklerin oyunda ödül olarak verilmesi gerektiği savunuluyor. Blizzard, 2. sezonda biraz toparlamışken ne yazık ki 3. sezonda ve son eklediği içeriklerde hayal kırıklığı yarattı.

diablo 4 3

Blizzard’ın Diablo 4 ek paketi Vessel of Hatred’ı da 100 dolardan satışa sunmak gibi planı olduğu ortaya çıktı. YouTube kanalı Bellular News’e göre Blizzard bir oyuncuya gizli anket gönderdi. Sızdırılan bu ankette 50, 70, 80 ve 100 dolarlık dört farklı fiyatlandırma seçeneği var. Her seçenek oyun içi para birimi Platin dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunuyor.

DLC’nin 50 dolarlık sürümü bir tane Unique eşya sunarken, 100 dolarlık sürümde ise efsanevi bir özelliğin kilidi açılacak, daha fazla platin para içerek ve ek pakete daha erken erişim imkanı sağlayacak. Ancak oynanışı etkileyen efsane özellik veya Unique eşya gibi ekstralar Blizzard’ın işi iyice pay-to-win özelliğine dayandırdığını gösteriyor.

Dead Island: Riptide Steam’de Ücretsiz Oldu